- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

London zove: Đorđe na meti Čelsija, ali postoje dva problema

© Foto : Fudbalski savez SrbijeĐorđe Petrović, golman, Nju Ingland
Đorđe Petrović, golman, Nju Ingland - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2023
Pratite nas
Odlazak Kepe Arisabalage iz Čelsija na pozajmicu u Real Madrid, otvorio je put da talentovani srpski golman Đorđe Petrović bude „na radaru“ slavnog kluba iz Londona. Nju Ingland Revolušn spreman je da pusti momka kog je doveo prošle godine iz Čukaričkog za 900.000 evra, u zamenu za obeštećenje od čak 28 miliona.
Raspitivao se Mančester junajted, Notingen Forest je glatko odbijen, dok je Čelsi trenutno na potezu i u centru pažnje kada je u pitanju budućnost srpskog čuvara mreže Đorđa Petrovića.
Ipak, nije sve tako jednostavno. Notingem Forest je nudio osam miliona u zamenu za slobodu Srbina, što američkim MLS ligaš nije ni uzeo u razmatranje, a od „plavaca“ se traži čak 20 miliona preko pomenute svote.
Odluka Arisabalage da prihvati ponudu Madriđana ostavila je samog na golu Roberta Sančesa, koji nema ozbiljnu konkurenciju, pa je jasno da klub koji s klupe vodi Mauricio Poketino mora ekspresno da reaguje i da dovede još jednog iole ozbiljnog golmana.
Prema pisanju američkih i britanskih medija, izbor je pao na talentovanog Đorđa Petrovića, koji je u aprilu 2022. godine u MLS ligu stigao s Banovog brda gde je branio boje Čukaričkog.
Džekpot je ubo Nju Ingland Revolušn sa Srbinom koji se ustalio na golu zbog odličnih partija u kontinuitetu, a to je bila najbolja preporuka i da se velikani sa Ostrva, ujedno i bivši prvaci Evrope raspituju za njegove usluge.
Petrović ima 23 godine i želi da brani, želi da bude prvi izbor, što na Stamford bridžu niko ne bi mogao da mu garantuje, dok je i suma od 28 miliona evra koliko traži američki tim, čini se, prevelika.
Ostaje da se vidi kako će se odvijati stvari i da li će Đorđe krenuti putem kojim su pre njega išli legendarni Petar Borota, Slaviša Jokanović, Mateja Kežman, Branislav Ivanović, Slobodan Rajković i Nemanja Matić.
Nemanja Gudelj - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2023
SPORT
Srbin i prečka „servirali“ trofej Sitiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala