- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin i prečka „servirali“ trofej Sitiju

© AP Photo / Thanassis StavrakisNemanja Gudelj
Nemanja Gudelj - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2023
Pratite nas
Mančester siti osvojio je svoj prvi trofej Superkupa Evrope u Atini, nakoš što je posle 1:1 u regularnih 90 minuta, pobedio Sevilju posle penal lutrije rezultatom 5:4. Jedini neprecizan bio je Nemanja Gudelj, koji je preuzeo odgovornost u petoj seriji, a lopti se na putu ka mreži isprečila prečka.
Englezi su bili veliki favoriti u atinskom dvoboju, ali je španski predstavnik uspeo prvi da zada udarac i da povede preko Jusefa En Nesirija u 26. minutu.
Snažni Marokanac je bio najviši u skoku i glavom je uspeo da zakuca loptu iza leđa Brazilca Edersona koji je ostao nepomičan.
Mreže su mirovale do odlaska na odmor, da bi tri minuta po isteku jednog sata igre u Atini, Kris Palmer takođe glavom uspeo da poravna rezultat.
Usledila je terenska inicijativa Sitija, koji je bio bez svog najboljeg kreativca Kevina de Brujnea, koji će odsustvovati nekoliko meseci zbog nove povrede tetive na samom startu sezone.
S druge strane, En Nesiri je imao dve kolosalne prilike, ali ih nije realizovao i kako je meč okončan bez pobednika, pristupilo se izvođenju jedanaestereca.
Prvi penal za Siti realizovao je Erling Holand, s druge strane pogodio je Okampos. I svi su pogađali, od Alvareza, preko Kovačića, Griliša i Vokera, do Mira, Rakitića i Montiela.
Završnica pete serije pripala je Gudelju koji je šutirao snažno, ali je pogodio prečku, pa je trofej Superkupa praktično „servirao“ Sitiju.
Imao je standardni srpski reprezentativac veliku podršku na tribinama odakle ga je bodrila verenica u društvu majke i tetke, ali je fudbal hteo da baš on bude tragičar Sevilje u Grčkoj.
Sitiju je tako pripao trofej Superkupa i ček na pet miliona evra, dok će Andalužani biti bogatiji za tri miliona, koliko ide poraženom timu.
Podsetimo, Superkup Evrope je praktično revijlani meč u kom se sastaju osvajač Lige šampiona i Lige Evrope iz prethodne sezone.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2023
SPORT
Grčka uvodi mere za borbu protiv huliganizma
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala