- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan nikada nije uspeo, a Duljaj je savet tražio od legendi: „Pocepajte teren“

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener crno-belih Igor Duljaj
Trener crno-belih Igor Duljaj  - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2023
Pratite nas
Fudbaleri Partizana će u četvrtak od 21 čas ugostiti Sabah iz Bakua, koji ih je u prvom meču odigranom u Azerbejdžanu prošle sedmice pobedio rezultatom 2:0 u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Nikada crno-beli nisu uspeli da nadoknade „minus dva“ na putu ka Evropi, ali Igor Duljaj jasno i glasno poručuje da veruje u svoj tim!
Kako su se crno-beli opekli u Bakuu od rivala koji je bar na papiru bio autsajder, tako je postalo jasno da će u svojoj Humskoj, gde se suočavaju s velikim problemom jer nemaju podršku Grobara, morati da krenu agresivno od prvog sudijskog zvižduka.
Razlog? Potrebno je nadoknaditi čak dva gola zaostatka u odnosu na Sabah, a ono što brine jeste i tradicija koja nije na strani Partizana.
Trener Partizana Igor Duljaj održao je u Humskoj konferenciju za medije na kojoj je otkrio da se čuo sa brojnim legendama kluba i pitao ih je za savet.
Ivana Španović Vuleta - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2023
SPORT
Kraljica Ivana nišani zlato – Srbija sa još osam aduta napada Budimpeštu
„Da je lepo pričali bismo o nekim drugim stvarima, kada je teško, vidiš koliko si jak ili slab. Pritisak neka bude na meni, a ne momcima. Oni čitaju šta se piše o njima po komentarima i teško se bore sa tim. Pravda i nepravda ne mogu da pobede rad. Kada radiš pošteno, ne može ti niko ništa. Može svako da vam priča, čuo sam se sa Batom Mirkovićem, Gordanom Petrićem, Ljubišom Tumbakovićem, Vermezovićem, Budom Vujačićem. Volim da slušam, ali kako mi je Tumba rekao: 'Ti si unutra i ti osećaš ekipu'. Motivacije bolje od publike nema. Kada izađeš na teren, čuješ podršku, sve pada u vodu“, rekao je Duljaj.
Kada je reč o suvoj statistici koja kaže da se Partizan nikada nije vratio iz minusa, kada je bio primoran da nadoknadi dva gola zaostatka, Duljaj je izjavio.
„Nije lako kada izgubite, iako su svi očekivali da se prošetamo. Nekoliko igrača kod njih nam nije igralo. Igrači koji su došli u Partizan su svesni gde su došli. Protivnik je odložio svoju utakmicu, mi našu nismo. To nije alibi, mi igramo jer samo tako možemo da dođemo željene forme. Biće oscilacija, kao i protiv Niša, protiv Sabaha je bilo kriminalno. Nikada od mene nećete čuti nešto loše o igračima, verujem u njih. Bitno je da imaju podršku, kao što je bilo u Bačkoj Topoli, kao u Novom Sadu, pa čak i protiv Radničkog. I ako budu grešili, molim navijače da im pruže podršku, jer nam da će dati sve od sebe. Prvo jurimo dva gola razlike, a ne tri gola. Korak po korak, 90 ili 120 minuta. Nikome se ne dodvoravam, pozivam ponovo navijače. Popularne cene ulaznica su 299 dinara. Ovi momci zaslužuju podršku“, rekao je Duljaj i dodao:
„Nisam znao za taj podatak da nikada nismo nadoknadili dva gola. Ne nadam se, nego verujem da možemo da to nadoknadimo. Umor ne postoji, tek smo počeli da igramo. Uspećemo da nadoknadimo ta dva gola razlike. Evropa donosi novac, ali i posle ove utakmice mora da se živi. I dalje moramo da se borimo tokom sezone. Važno je šta ostaje, kakve ekipa, koji igrači. Ekipa je svesna šta možemo da dobijemo. Dodatni pritisak posle poraza 2:0 nam nije potreban. Ali, sve to nestaje kada izađete na teren i kada imate vetar u leđa. Ko god da dođe molim da podrži ekipu. Bez vas nemamo šta da tražimo“, iskren je Duljaj.
Šef crno-belih je posle očajnog izdanja u Bakuu poput „gromobrana“ preuzeo sve loše na sebe, a za revanš je najavio ofanzivan Partizan.
„U Bakuu je bilo sve loše. Razočarao sam navijače, čak i one koji su tamo došli. Ta utakmica protiv Radničkog iz Niša nam je dosta pomogla da savladamo neuspeh protiv Sabaha. Tražiću od igrača da budu agresivni od samog početka. Igramo na našem stadionu, neophodna nam je podrška navijača. Utakmica protiv Sabaha je važna za sve nas, igrači će pocepati teren koji je nov, pa neka ga ponovo naprave“, zaključio je Duljaj uz konstataciju da neće mnogo "tumbati", da će biti jedna ili maksimalno dve promene u startnoj postavi u odnosu na meč u Azerbejdžanu.
Marko Dmitrović - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2023
SPORT
Neočekivani odlazak crta Srbinu put do broja 1
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala