- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Neočekivani odlazak crta Srbinu put do broja 1

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaMarko Dmitrović
Marko Dmitrović - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2023
Pratite nas
Iz dana u dan nastavlja se egzodus iz Evrope u Saudijsku Arabiju, a među onima koji su se odlučili za odlazak je i marokanski golman Jasin Bunu, koji će napustiti Sevilju i potpisati ugovor sa Al Hilalom. Takav epilog doveo je u prvi plan Srbina Marka Dmitrovića, koji bi zbog neočekivanog odlaska trebalo da bude „kec“ Andalužana.
Poznato je da je Marokanac koji je pružao vanserijske partije na Mundijalu prošle godine gde je njegova selekcija završila kao četvrta na svetu, i da je bio prvi izbor na golu Sevilje.
Dobijao je Dmitrović povremeno šansu, ali minutaža je bila na strani Bunua. Njegovim odlaskom otvorio se put sjajnom srpskom čuvaru mreže da bude prvi izbor trenera za sezonu u Primeri koja je tek počela.
Panatinaikos - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2023
SPORT
Muk u Marseju: Grci prihvatili poklon – Filip se častio za rođendan /video/
Sevilja će za prevremeni rastanak sa Bunom inkasirati 20 miliona evra na ime obeštećenja od Al Hilala, koji je već doveo Brzilca Nejmara, Malkoma, kao i štopera Kulibalija i vezistu Sergeja Milinković-Savića, a očekuje se i realizacija transfera srpske gol-mašine Aleksandra Mitrovića koji stiže iz Fulama.
Sva je prilika da će transfer Jasina Bunua biti realizovan nakon Superkupa Evrope u kom se u sredu od 21 čas sastaju Mančester siti i Sevilja.
Marokanac je za Sevilju branio na 141 meču, primio je 140 golova, dok je u 58 navrata sačuvao mrežu. Kada je u pitanju Marko Dmitrović, on je u Andaluziju stigao pre dve godine iz Eibara.
Upisao je 34 nastupa, primio je 22 gola dok je u 20 utakmica uspeo da sačuva mrežu.
Tridesetjednogodišnji Dmitrović se prošle godine oprostio od reprezentativnog dresa, poručivši da želi da bude isključivo fokusiran na obaveze sa klubom, kao i da Srbija ima veliki broj mladih i talentovanih golmana te da ne mora da brine za budućnost.
Leo Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2023
SPORT
Na Zapadu ništa novo: Mesi može i sa 25 metara, ali to nije sve /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala