- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska: Povećana aktivnost američkih bombardera duž granica Rusije i Kine

© AP Photo / South Korean Defense MinistryAmerički strateški bombarderi B-1B sa pratnjom korejskih lovaca F-15
Američki strateški bombarderi B-1B sa pratnjom korejskih lovaca F-15 - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2023
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države su 2023. godine pojačale aktivnost strateške avijacije bombardera u blizini granica Rusije i Kine, izjavio je načelnik Glavne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije Igor Kostjukov.

„U blizini granica Rusije i Kine je značajno aktiviran rad strateške avijacije bombardera Sjedinjenih Američkih Država. Ove godine je bilo 77 letova što je već sada više nego za celu 2022. godinu. Intenzitet letova strateške obaveštajne avijacije SAD je za poslednje dve godine porastao više nego za 20 odsto i iznosi 920 letova za godinu dana“, rekao je on na XI Moskovskoj konferenciji za međunarodnu bezbednost.

Konferencija se održava u kongresno-izložbenom centru „Patriot“. Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije na forumu će učestvovati više od 800 delegata iz 76 zemalja, ali se na spisku ne nalaze zemlje sa Zapada.
Na konferenciji učestvuju: Kina, Indija, Južnoafrička Republika, Izrael, Turska, Meksiko, Ujedinjeni Arapski Emirati, Saudijska Arabija i Severna Koreja. Pozvani su i predstavnici osam međunarodnih organizacija među kojima su: UN, ODKB, ŠOS i ASEAN, Liga arapskih država i Afrički savez.
MiG-31 sa raketom Kindžal na vojnoj paradi - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2023
RUSIJA
Pokušaj da se uhvati Kindžal: Amerika i Japan će praviti presretače hipersoničnih raketa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala