- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Ne verujem u pravdu visokih predstavnika“: Milanović o optužnici protiv Dodika

© Tanjug / FOTO HINA/ MLADEN VOLARICZoran Milanović
Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2023
Pratite nas
Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je, povodom podizanja optužnice protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, da „ne veruje u pravdu visokih predstavnika“.
„Dokle god ‘visoki predstavnici’ ko god im dao mandat, dok god budu imali instinkta i interesa da menjaju zakone zemlje ukazima, kako bi se podigla optužnica za novo izmišljeno delo, a nemaju vremena i interesa da promene izborni zakon, što mogu jednim potpisom pera i da omoguće Hrvatima da biraju predstavnike, dokle god je ta olovka teška kao pero, a ona druga laka kao perka, ja u takvu pravdu ne verujem“, poručio je Milanović.
Milanović je novinarima, tokom posete Širokom Brijegu, rekao da ima iskrenu želju i da daje maksimalni doprinos, kao i da veruje da to radi i Vlada Hrvatske, da BiH bude uređena zemlja u kojoj će Hrvati živeti kao konstitutivni narod, preneo je RTRS, pozivajući se na Srnu.
Tužilaštvo BiH podiglo je u petak, 11. avgusta, optužnicu protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića zbog neizvršavanje odluka Kristijana Šmita.
Optužnica je prosleđena na potvrđivanje Sudu BiH.
Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2023
REGION
Kristijan Šmit je izvršio državni udar u BiH
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala