- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Nudimo razvoj vojno-tehničke saradnje, širok izbor naoružanja

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2023
Pratite nas
Rusija nudi stranim partnerima razvoj saradnje u oblasti vojno-tehničke saradnje, u pripremi kadrova, vojnog osoblja, ali i organizacije obuka, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin u obraćanju učesnicima foruma „Armija 2023“, koji je počeo danas u Moskovskoj oblasti.
„Verujemo da će, kao i ranije na marginama foruma biti potpisani važni sporazumi i ugovori o izvozu proizvoda. Siguran sam da će održavanje foruma ojačati vojno i vojno-tehničko partnerstvo u korist bezbednosti i stabilnosti u multipolarnom svetu u nastajanju“, rekao je ruski lider u obraćanju učesnicima foruma preko video-linka.
On je naglasio da je Rusija otvorena za ravnopravnu vojno-tehničku saradnju sa svim zemljama koje brane svoje nacionalne interese.
Prema njegovim rečima, Rusija nudi svojim partnerima širok izbor savremenih modela naoružanja praktično svih vrsta i tipova. Putin je istakao da je posebna pažnja na platformi foruma posvećena tematici dronova.
Pored toga, ruski predsednik je kazao da u Rusiji raste tržište proizvoda koji koriste veštačku inteligenciju. Ruski lider je objavio da su proizvode na ovogodišnjem forumu predstavile 82 strane kompanije, dok su prošle godine svoje proizvode predstavile 32 organizacije.
Međunarodni vojno-tehnički forum „Armija-2023“ će se održati od 14. do 20. avgusta u kongresno-izložbenom prostoru „Patriot“ na poligonu Alabino u Moskovskoj oblasti i aerodromu Kubinka.
Forum će od 15. do 17. avgusta biti otvoren za eksperte, inostrane delegacije i za održavanje naučnih događaja, dok će javnost moći da poseti forum od 18. do 20. avgusta.
Borbeno vozilo Bredli - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2023
RUSIJA
Rusija na forumu „Armija-2023“ predstavlja trofejnu NATO tehniku zaplenjenu tokom specijalne operacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala