- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija na forumu „Armija-2023“ predstavlja trofejnu NATO tehniku zaplenjenu tokom specijalne operacije

© Flickr / 1st Brigade Combat Team, 1st Cav DivBorbeno vozilo "Bredli"
Borbeno vozilo Bredli - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2023
Pratite nas
Planirano je da zaplenjena tehnika NATO-a bude predstavljena na međunarodnom vojno-tehničkom forumu „Armija-2023“ koji će se održati od 14-20. avgusta aerodromu Kubinka u Moskovskoj oblasti, izjavio je za Sputnjik informisani izvor.
„U okviru foruma planirano je predstavljanje tehnike NATO, koju su ruski vojnici zaplenili tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini“, rekao je sagovornik agencije.
On je precizirao da će na izložbi biti moguće videti „nekoliko primeraka zapadne oklopne tehnike, uključujući borbena vozila pešadije“.
Ruske snage su u zoni specijalne operacije zaplenile nekoliko primeraka tehnike, uključujući tenkove „leopard“ i „amh“, borbena vozila pešadije „bredli“.
Iz holdinga „Visokoprecizni kompleksi“ isticali su da su su stručnjaci kompanije do sada uspeli da se upoznaju sa šest tipova strane zarobljene tehnike.
Prema rečima izvora Sputnjika, stručnjaci ruske odbrambene industrije naglasili su dobru oklopnu zaštitu NATO tehnike, iako su skrenuli pažnju na njenu slabu pokretljivost i mogućnost remonta, kao i suviše složenu konstrukciju i komplikovano održavanje.
Međunarodni vojno-tehnički forum „Armija-2023“ će se održati 14-20. avgusta u kongresno-izložbenom prostoru „Patriot“, na poligonu Alabino u Moskovskoj oblasti i aerodromu Kubinka.
Forum će od 15-17. avgusta biti otvoren za eksperte, inostrane delegacije i za održavanje naučnih događaja, dok će javnost moći da poseti forum od 18-20. avgusta.
Pancir, specijalna vojna operacija - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2023
RUSIJA
Novi ruski panciri „Obereg“ - uspešna zaštita od NATO metaka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala