- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Džon Bolton: Bajden i Zapad odgovorni za neuspeh Kijeva – te silne debate su vas paralisale

© AP Photo / Jacquelyn MartinSavetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton
Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2023
Pratite nas
Neuspeh Kijeva kada je reč o kontraofanzivi temelji se na neodlučnosti zapadnih saveznika i lično američkog predsednika Džozefa Bajdena koji svojim odlukama samo odugovlači poraz Ukrajine, tvrdi bivši savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton.
On u autorskom članku za „Volstrit džurnal“ navodi je da nesposobnost Ukrajinaca da ostvare značajnije uspehe direktno povezano sa američkom strategijom koja je usmerena isključivo na obuzdavanje ruskih snaga na frontu.
Pritom, kako kaže, stalne debate na Zapadu o svrsishodnosti isporuka oružja Ukrajini i nuklearne moći Rusije takođe su izazvale kod evropskih lidera „paralizujući oprez“.
Bolton je ujedno i naglasio da bi Zapad, a posebno Vašington, trebalo „radikalo da revidira svoju politiku sankcija prema Rusiji“.
„Teorije o ograničavanju cena ruske nafte su propale, a zapadne sankcije i dalje se ne poštuju u punoj meri. SAD i njene saveznice trebalo bi da sprovedu kompletnu reorganizaciju i modernizaciju svih istrumenata, procedura i ljudi koji su odgovorni za sprovođenje tih ograničavajućih mera“, naveo je on u članku.
Pritom, upozorio je američki političar, Bela kuća bi terbalo da u svoju strategiju inkorporira i faktor Kine, budući da bi zavnični Peking, po njegovom mišljenju, takođe trebalo da uvede čitav niz sankcija protiv Rusije.
Ruska artiljerija, Zaporoški pravac, haubica Giacint - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Pogođena ukrajinska skladišta sa bespilotnim čamcima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala