- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak posle dve godine ponovo u Americi – odmah je izašao pred publiku /video/

© AP Photo / Alberto PezzaliNovak Đoković Janik Siner
Novak Đoković Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2023
Pratite nas
Posle dve godine Novak Đoković, najbolji srpski teniser, otišao je u Sjedinjene Američke Države, odnosno u Sinsinati gde će igrati na predstojećem Mastersu u singlu i dublu sa Nikolom Ćaćićem.
Novak Đoković igra prvi turnir posle Vimbldona, a posle priprema u Crnoj Gori srpski as stigao je u Sinsinati gde je već imao i trening pred publikom koja je kako deluje sa nestrpljenjem čekala njegov povratak.
Jedan od najvećih tenisera svih vremena prvi put je u Americi posle dve godine jer mu zbog odluke da se ne vakciniše nije bio dozvoljen ulazak u Sjedinjene Američke Države. Poslednji meč na američkom tlu Novak je odigrao 2021. godine kada je u finalu US Opena izgubio od Rusa Danila Medvedeva.
Ove godine Đoković je odlučio da se za US Open sprema u Sinsinatiju koji će mu biti jedini turnir pred poslednji Grend slem u sezoni, a igraće ne samo u singlu, već i u dublu sa srpskim teniserom Nikolom Ćaćićem.
Posle prvog treninga u Sinsinatiju Novak je imao pune ruke posla jer su ga čekali navijači kojima je strpljivo delio potpise.
Novak je turnir trofej Sinsinatija podigao dva puta u karijeri, 2018. i 2020. godine, a ove sezone put ka titulu biće mu izuzetno težak.
U prvom kolu srpski as je slobodan, ali u drugom će igrati protiv Fokine ili Ečeverija, zatim u trećem potencijalno protiv Norija ili De Minora, da bi ga u četvrtfinalu verovatno čekali teniser poput Sinera ili Frica. Medvedev ili Rune mogli bi da sačekaju Novaka u polufinalu, dok se očekuje da finale bude repriza Vimbldona protiv Karlosa Alkarasa, mada bi moglo da dođe do iznenađenja jer Španac ne blista na betonu.
Pogledajte novo izdanje emisije Miljanov korner.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2023
SPORT
Novak saznao rivale na putu ka trofeju u Americi
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2023
SPORT
Dva šoka u jednoj noći – Španac nije naučio lekciju, kraj i za Rusa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala