- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dva šoka u jednoj noći – Španac nije naučio lekciju, kraj i za Rusa

© AP Photo / Jean-Francois BadiasKarlos Alkaras
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2023
Pratite nas
Očekivali su ih u potencijalnom spektakularnom finalu, ali ništa od toga! Danil Medvedev i Karlos Alkaras eliminisani su iste noći, obojica u četvrtfinalu Mastersa u Torontu. Prvo je Rus poražen od Aleksa de Minora rezultatom 7:6, 7:5, dok je Španac posle drame u tri seta položio reket pred Amerikancem Tomijem Polom - 6:3, 4:6, 6:3.
Prvi i treći reket sveta stigli su kao prvi i drugi nosilac na ozbiljan turnir u Kanadi, gde nije bilo Novaka Đokovića.
Kako su bili s dve različite strane kostura, tako se očekivalo da bi publika mogla da uživa u njihovom dvoboju u borbi za trofej, ali su im račune pomrsili Australijanac i Amerikanac.
Za senzaciju se prvo postarao De Minor, inače 18. reket planete koji je uspeo da se domogne svog prvog Masters finala nakon borbe od 123 minuta.
Imao je Rus sve u svojim rukama, vodio je 5:2 u prvom setu, ali je dozvolio rivalu da se vrati u život, da naniže tri naredna gema i stigne do izjednačenja.
Pobednika uvodnog seta morao je da odlučuje tajbrejk, u kom je Medvedev vodio 5:1, propustio je tri set lopte, dok je Australijanac iskoristio prvu i tako stigao do prednosti - 9:7.
Drugi set počeo je brejkom najboljeg ruskog tenisera, ali je u četvrtom Australijanac to uspeo da poništi - 2:2.
Fudbal – huligani pre utakmice - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2023
SPORT
Albanac i Grk među pritvorenim hrvatskim huliganima – DNK će otkriti ubicu
Čak pet brejkova viđeno je u drugom setu, od kojih se odlučujući dogodio u 12. gemu, a kako ga je napravio De Minor, tako je bilo jasno da će Aleks u polufinale, a za Medvedeva je turnir završen.
I posle prvog šoka u noći između petka i subote po srednjeevropskom vremenu, usledio je i drugi!
Uspeo je supertalentovani Karlos Alkaras da „preživi“ Poljaka Huberta Hurkača i da slavi prosle preokreta, ali se nije izvukao protiv Tomija Pola.
Amerikanac je i prošle godine bio koban po 20-godišnjeg Španaca u drugom kolu Toronta, a ovo je samo potvrda da mu Pol uopšte „ne leži“ i da i te kako zna kako sa njim.
Pol je susret otvorio brejkom, koji je potvrdio bez većih problema, dok je prvu brejk loptu spasio u četvrtom gemu.
Usledio je novi brejk pri rezultatu 4:2, da bi Španac uzvratio udarac, ali to nije bilo od prevelike koristi. Četrnaesti teniser sveta slavio je rezultatom 6:3.
U nastavku je usledila velika borba, igralo se gem za gem sve do sedmog gema, kada je prvi teniser sveta uspeo da „ukrade servis“ rivalu, što je kasnije rezultiralo osvajanjem seta za izjednačenje.
Očekivalo se tada da će Alkaras preuzeti kontrolu i da će opravdati ulogu favorita, ujedno se i revanširati Amerikancu za poraz od prošle godine, ali ništa od toga.
U šestom gemu Pol je uspeo da realizuje brejk šansu i da povede 4:2, što je bilo dovoljno za konačnih 6:3, s obzirom na to da je sačuvao svoj servis do kraja susreta.
„Alkarasovog dželata“ sada očekuje Italijan Janik Siner, dok se u drugom polufinalu sastaju Aleks de Minor i Alehandro Davidovič Fokina.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2023
SPORT
Kirjos ne može ni u Ameriku: „Srce mi je slomljeno“
Endi Rodik i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2023
SPORT
„Novak je najveću slabost pretvorio u najjače oružje“ – od predaje Amerikancu do istorijskih uspeha
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala