- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kirjos ne može ni u Ameriku: „Srce mi je slomljeno“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković i Nik Kirjos
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2023
Pratite nas
Nik Kirjos, australijski teniser, otkazao je učešće i na US Openu zbog povrede sa kojom se bori još od početka godine. Australijanac je ove godine odigrao samo jedan zvanični meč u Štutgartu kada je eliminisan u prvom kolu.
Kada je prošle godine stigao do finala Vimbldona delovalo je da karijera Nika Kirjosa konačno kreće uzlaznom putanjom, međutim demant je stigao samo nekoliko meseci kasnije.
Australijski teniser neće igrati ni na US Openu, a to je samo jedan u nizu njegovih otkaza od početka godine, dok je prvi bio u Australiji pred prvi Grend slem u sezoni.
„Srce mi je slomljeno zbog US opena. Vratiću se. Moj zglob nije još uvek spreman za takmičenje. Ali, želim da podsetim ljude da imam zaštićen renking i 21. mesto. Kad odlučim da se vratim, vratiću se tamo gde mi je mesto“, rekao je Kirjos povodom otkazivanja učešća na Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država.
Kirjos je pred Australijan open odigrao revijalni meč sa Novakom Đokovićem, posle čega je sa timom doneo odluku da nije dovoljno spreman da izađe na teren,a problemi su postajali sve veći i napredak je bio daleko.
Australijanac je osetio nelagodnost u kolenu koje je potom operisao. Povreda ga je odvojila od čitave sezone na šljaci uključujući i Rolan Garos, a onda je postojao optimizam pred sezonu na travi gde je Nik prošle godine zablistao.
Pojavio se na turniru u Štutgartu međutim ispao je u prvom kolu od Jibinga Vua posle čega je morao da donese odluku da ne igra na Vimbldonu.
Vreme je prolazilo,nadao se i sam Australijanac da će moći na beton, međutim Kirjos se nije oporavio.
Postoji i velika šansa da Nik odluči da završi sezonu sa samo jednim odigranim mečom, odnosno da odustane od svih turnira do kraja godine. Na US Openu Kirjos je trebalo da brani 360 poena jer je prošle godine stigao do četvrtfinala kada ga je eliminisao Karen Hačanov.
Prava je šteta što je posle odlične sezone u kojoj je najpre uspeo psihički da se uzdigne i pokaže mentalnu snagu posle niza ispada Kirjos doživeo ovakvu vrstu pada.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2023
SPORT
Alkarasova drama u tri čina – sledi mu najteža prepreka
Endi Rodik i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2023
SPORT
„Novak je najveću slabost pretvorio u najjače oružje“ – od predaje Amerikancu do istorijskih uspeha
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
SPORT
Mišino pomračenje u Torontu – loš dan i za Rubljova, Medvedev slavio
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala