Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Euleks o Goraždevcu: Dokumenti predati, nadležnost imaju prištinski organi

© AP Photo / Visar KryeziuEuleks policija na Kosovu
Euleks policija na Kosovu - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2023
Pratite nas
Istraga o zločinu nad srpskom decom u Goraždevcu počinjenom pre dve decenije, zatvorena je pre 13 godina, a za zločin niko nije odgovarao. Na godišnjicu zločina Euleks saopštava da su dokumenta o tom slučaju predata pre pet godina prištinskim organima.
„Euleks je u decembru 2018. godine predao policijske, tužilačke i sudske spise predmeta i prateće dokaze kosovskim organima i nakon toga nadležni kosovski organi imaju punu odgovornost za spise predmeta i prateće dokaze koje je predao Euleks“.
Tako je odgovoreno iz misije Euleks na pitanje „Radija Kim“ zašto je obustavljena istraga o ubistvu dvoje i ranjavanju četvoro srpske dece u Goraždevcu 13. avgusta 2003. godine.
Euleks je naveo da je predao 495 policijskih spisa predmeta organizovanog kriminala, 434 spisa predmeta ratnih zločina, spise predmeta nestalih lica, spise predmeta na kojima je radio samo Euleks i više od 1.400 tužilačkih spisa predmeta.
Na današnji dan 2003. godine, u oružanom napadu na više od pedesetoro srpske dece koja su se kupala u reci Bistrici, ubijeni su Pantelija Dakić (12) i Ivan Jovović (19), dok su teško ranjeni Đorđe Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12) i Dragana Srbljak (13).
Euleks je slučaj zatvorio zbog, kako su naveli, nedostatka dokaza.
SRBIJA
„Dve decenije tugovanja i bola“: Godišnjica zločina nad srpskom decom u Goraždevcu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala