- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Luka je obradovao Sloveniju, a Španija za jubilej poslala svetu jasnu poruku

© AFP 2023 / TOBIAS SCHWARZHuančo Ernangomez
Huančo Ernangomez - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2023
Pratite nas
Aktuelni prvaci sveta u košarci Španci, razbili su Sloveniju - 99:79 u prijateljskom meču odigranom u Malagi povodom stogodišnjice Košarkaškog saveza Španije.
U danu kada je prva zvezda „zmajčeka“ Luka Dončić saopštio da će uvek rado igrati za nacionalni tim, koji je prema njegovim rečima, izdao na prošlogodišnjem Evrobasketu, "furija" je demonstrirala silu, poslavši svetu jasnu poruku s kakvim ambicijama stiže na predstojeći Mundobasket koji će od 25. avgusta do 10. septembra biti održan u Japanu, na Filipinima i Indoneziji.
Tim koji s klupe vodi Aleksandar Sekulić otvorio je fantastično meč, što potvrđuje prednost od čak 13 poena tokom prve četvrtine koju su dobili gost s pola koša razlike 27:26.
A onda je u nastavku usledio potop Slovenaca na čelu sa Lukom Dončićem.Razgoropadali su se Španci, počeli da pogađaju sa svih poziciji i Slovencima nije bilo spasa.
Leo Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2023
SPORT
Nastavlja se Mesijev teror – Majami sad svi žele da izbegnu
Na poluvreme se otišlo dvocifrenom prednošću izabranika Serđa Skariola - 51:41. Posle odmora je usledila još jedna efikasna i atraktivna četvrtina odigrana u Malagi, a obe selekcije postigle su čak po 22 poena.
Ipak, odlučujući kvartal je ubedljivo pripao Španiji - 26:16, pa je susret na kraju okončan sa čak 20 razlike u korist domaće selekcije.
Najefikasniji akter u redovima pobedničkog tima bio je as Memfis Grizlisa Santi Aldama sa 18 poena, imao je šest skokova i sedam asistencija, pratio ga je Huančo Ernangomez sa 17 poena, toliko je imao i njegov rođeni brat Vili koji je nedavno potpisao za Barselonu.
S druge strane, kod Slovenaca je očekivano najbolji bio Dončić sa 17 poena uz šest uhvaćenih lopti i pet dodavanja, ali je superstar Dalasa morao ranije da završi meč zbog problema sa ličnim greškama.
Dončić je proveo samo 17 minuta na parketu, posle njega najefikasniji je bio Klemen Prepelič sa 11 poena, dok su Gregor Horvat i Majk Tobi ubacili po 10.
Španija će pre odlaska na Mundobasket gde brani zlatnu medalju igrati sa Sjedinjenim Američkim Državama i Portorikom. Podsetimo, "furija" je na Mundobasketu u grupi sa Brazilom, Iranom i Obalom Slonovače, dok će Slovenci prolaz u nokaut fazu SP tražiti preko Venecuele, Gruzije i Zelenortskih ostrva.
Selektor Slovenije Sekulić nije bio preterano uzdrman posle ubedljivog poraza, poručio je čak da vidi pomake.
„Video sam napredak u igri, zadovoljan sam partijom koju smo pružili. Nažalost, u drugom poluvremenu smo bili previše zabrinuti zbog stvari koje nismo kontrolisali umesto da se fokusiramo na našu igru. To nam je smanjilo efikasnost u napadu, dok su Španci uspeli da nametnu njihovu brzu igru. U prvom poluvremenu smo bili daleko bolji, izuzetak su bili trenuci kada smo pravili neke promene i tako ostali bez ritma“, rekao je selektor Slovenije.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
 Košarkaši Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2023
SPORT
Slika govori dovoljno: Misterija Zvezdinog dresa u Trampovim rukama – iz kluba se oglasili za Sputnjik
Košarkaš Partizana Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2023
SPORT
Panterov efekat
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala