- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Matić sve dalje od Murinja, a na potpis daleko od Francuske

© AFP 2023 / FABRICE COFFRININemanja Matić i Žoze Murinjo
Nemanja Matić i Žoze Murinjo - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2023
Pratite nas
Nemanja Matić je dogovorio sve sa Renom i uskoro će potpisati ugovor sa članom francuske Lige 1, pišu strani mediji. Čekalo se još da Roma da zeleno svetslo srpskom internacionalcu da posle samo godinu dana provedenih u Rimu napusti klub, a novinar Fabricio Romano tvrdi da više nema prepreka da se transfer realizuje.
Dosta je bilo spekulacija u vezi sa ovim transferom, Matić je sa francuskim timom dogovorio lične uslove, ali je rimski klub stopirao posao.
Skaj sport prenosi da je Roma na kraju pristala da proda Srbina, a na ime njegovog transfera zaradiće 3.000.000 evra.
Nadali su se da će to biti čitavih 10 miliona, ali kada su videli da Ren ne namerava toliko da plati, a da njihov igrač želi da ode iz Rima, prihvatili su ponudu od tri miliona evra.
Navodi se da je Matić insistirao da napusti klub u potrazi za novim iskustvom, tako da je sada sve dalji od nastavka saradnje sa Žozeom Murinjom i ostanka u Romi.
Bivši srpski reprezentativac je u Romu stigao prošlog leta kao slobodan igrač i za ovaj tim odigrao 50 utakmica, uz dva gola i tri asistencije.
Navodno, Nemanja Matić je dobio ugovor na dve godine uz mogućnost produženja na još jednu sezonu, a trebalo bi i da ima veću platu nego u Romi (imao je do sada 2,5 miliona evro neto).
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2023
SPORT
Mitrović ušao sa klupe u prvom meču sezone – umalo se povredio pa oživeo Fulam
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala