- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Krimski most ponovo napadnut: Oborene dve rakete /video/

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaKrimski most
Krimski most - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2023
Pratite nas
Ruske protivvazduhoplovne snage oborile su dve ukrajinske rakete kod Krimskog mosta, one su blagovremeno otkrivene i presretnute u vazduhu.
Prema navodima lidera Krima Sergeja Aksjonova, most u napadu nije oštećen, a nema ni žrtava.
Oglasilo se i Ministarstvo odbrane Rusije koje je saopštilo da je Kijevski režim pokušao da izvrši teroristički napad na Krimski most vođenom raketom lansiranom iz PVO sistema S-200 koji je modifikovan u ofanzivnu verziju.
Na društvenim mrežama su se pojavili snimci na kojima se vidi dim koji se diže iznad Krimskog mosta. Saobraćaj je bio privremeno obustavljen.
Međutim, prema rečima savetnika lidera Krima Olega Krjučkova, dim koji se vidi je posledica dimne zavese koju su postavile ruske specijalne službe.
Ovo nije prvi put da je kijevski režim izveo napad na Krimski most. Naime, 17. jula su dva podvodna drona pogodila most, međutim, eksplozija nije oštetila nijedan stub ali je odnela deo puta na koji je naišao automobil u kojem je bila porodica. Roditelji su poginuli na licu mesta, a njihova ćerka je teško povređena.
Takođe, prošle godine, 8. oktobra, je na Krimskom mostu eksplodirao kamion zbog čega je poginulo četvoro ljudi, deo mosta je tada bio uništen, a na železničkom delu mosta su se zapalile cisterne sa gorivom u okviru kompozicije jednog teretnog voza..
Mornarička pešadija ruske mornarice na vežbi bojevog gađanja u Primorskom kraju - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Ukrajinske snage gađale DNR kasetnom municijom, jedna osoba poginula
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala