- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Rusija o novoj finansijskoj pomoći Ukrajini: Ni Vašington ni Kijev ne žele mir

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaUkrajinski brod
Ukrajinski brod - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2023
Pratite nas
Dodeljivanjem Ukrajini finansijskih sredstava podržava se mit o navodnom „velikom kontranapadu“, ali mirno rešenje moguće je realizovati isključivo kapitulacijom koju ne želi ni Vašington ni Kijev, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.
„Prosvećeni svet je ponovo uzdrhtao kada je saznao za izdvajanje desetina besmislenih milijardi dolara za zombije iz zemlje 404. Kamikaze u zapaljenim zapadnim tenkovima neće videti ovaj novac. Neće videti ništa osim smrti. Ali ovo je veoma važan novac za gerontokratsku elitu iz Demokratske partije SAD i njene sluge u EU“, napisao je on.
Podsetimo, američki predsednik Džozef Bajden obratio se sinoć Kongresu SAD zahtevajući dodatna sredstva za vojnu pomoć Ukrajini u visini od 13, 1 milijardi dolara.
Kako je saopštila Bela kuća, oko 9,5 milijardi dolara potrebno je za naoružavanje Ukrajine i za popunjavanje zaliha Ministarstva odbrane, kao i 3,6 milijardi dolara za tekuću vojnu, obaveštajnu i ostalu odbrambenu pomoć. Takođe, Bajden je tražio i dodatnih 8,5 milijardi dolara za dodeljivanje ekonomske, humanitarne i vojne pomoći Ukrajini i drugim zemljama.
Iz pisma američkog lidera proizlazi i da je planirano da se od te sume 7,3 milijardi dolara pošalje za pružanje „ekonomske, humanitarne i vojne pomoći Ukrajini i drugim zemljama (pogođenim sukobom) i njihovom stanovništvu“.
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2023
SVET
Bajden traži od Kongresa još 24 milijarde dolara za Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala