- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Orlići posle velike drame ispustili plasman u polufinale Evropskog prvenstva

© Foto : FIBAMladi košarkaši Srbije
Mladi košarkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2023
Pratite nas
Mladi košarkaši Srbije poraženi su u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u konkurenciji do 16 godina od selekcije Litvanije rezultatom 66:63 ( 12:17, 12:14, 18:15, 22:17
Kadetska reprezentacija Srbije u nešto slabijem ritmu otvorila je duel, ali nakon što je proradio napad, usledila je i odlična defanzivna igra koja je Orlićima donela prednost na kraju prve deonice.
Blagi pad mladi košarkaši Srbije imali su u drugoj deonici kada je Litvanija stigla na samo pola koša razlike, ali do kraja deonice ponovo je došlo do preuzimanja inicijative od strane srpskog tima.
Sa sjajnom igrom nastavili su i tokom treće deonice kada su došli do dvocifrene prednosti od 11 poena, a iako su Litvanci došli do mini serije kadeti Srbije sačuvali su razliku i uprkos boljoj deonici protivnika.
Silovito su mladi Litvanci ušli u poslednju četvrtinu, ali su Orlići uspevali da pariraju sve do poslednjeg minuta kada je usledio preokret.
Posle nekoliko ofanzivnih skokova Litvanci su napravili seriju i tako uzeli stvari u svoje ruke dok je srpski tim napravio nekoliko skupih grešaka.
Na dve sekunde do kraja utakmice Šekularac je pogodio trojku, ali Litvanija je sačuvala prednost od pola koša razlike i imala je napad na sekund i nekoliko stotinki do kraja.
Orlići ipak nisu mogli na kraju do čuda, usledila su slobodna bacanja za Litvance posle kojih Srbija definitivno nije imala vremena da stigne do preokreta.
Đanmarko Poceko - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2023
Mundobasket 2023
Italijan nastavio da pobeđuje Orlove – ali poručuje: „Srbija je jedan od najboljih timova na svetu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala