- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska ambasada: Američka strategija u Ukrajini je doživela krah

© AP Photo / The U.S. ArmyAmerički tenk "Abrams"
Američki tenk Abrams - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2023
Pratite nas
Uporne izjave američke administracije o neophodnosti daljeg pružanja vojne pomoći Kijevu, bez obzira na smanjenu podršku javnosti ovom pravcu, u suštini su priznanje neuspeha strategije Vašingtona u Ukrajini, navodi se u izjavi objavljenoj na Telegramu ambasade Rusije u Sjedinjenim Američkim Državama.

„Obratili smo pažnju na još jednu izjavu Bele kuće o neophodnosti dalje saradnje sa Ukrajinom, bez obzira na značajno smanjenje javne podrške ovakvoj politici. Uporne izjave u kojima administracija govori o neophodnosti da se pomaže Kijevu svim mogućim sredstvima i pre svega novim isporukama naoružanja, nije ništa više nego priznanje Vašingtona da je strategija neuspela na ukrajinskom pravcu“, podvukli su u ruskoj ambasadi.

Naveli su da Amerikanci nastavljaju da se ponašaju kao da je sve u redu i da ide po planu i dodali da u isto vreme neuspehe o kontraofanzivi“, koju su SAD reklamirale, priznaje sve više analitičara u SAD.
„Pozivamo one koji donose odluke u Vašingtonu o ukrajinskoj krizi da razmisle. Da konačno vide da sve ranije preduzete akcije vode samo do eskalacije sukoba i novih ljudskih žrtava, a sve u cilju iluzorne pobede nad Rusijom na bojnom polju“, piše u izjavi.
Koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi je 9. avgusta izjavio da će vašingtonska administracija tražiti od Kongresa da nastavi vojnu pomoć Ukrajini, bez obzira na javno mnenje u SAD.
Prema mišljenju Kirbija, tokom sukoba su Amerikanci, obe partije i oba doma Kongresa podržali su napore administracije u pružanju vojne pomoći Ukrajini. Istakao je da će Amerika i dalje biti fokusirana na to.
Prema objavljenim podacima 55 odsto Amerikanaca je protiv isporučivanja nove vojne pomoći Kijevu, a 51 odsto Amerikanaca smatra da su SAD već dovoljno uradile za Ukrajinu.
Ukrajinki tenk T-64M Bulat  - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Milijarde za naoružavanje Kijeva: Rusija otkrila glavni cilj Zapada u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala