- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Počela serijska proizvodnja najnovijih haubica „Koalicija SV“ /video/

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaSamohodno artiljerijsko oruđe 2S35 na bazi T-90 "Koalicija SV"
Samohodno artiljerijsko oruđe 2S35 na bazi T-90 Koalicija SV - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2023
Pratite nas
Kompanije koje su u sastavu ruske državne korporacije „Rosteh“ počele su serijsku proizvodnju najnovijih samohodnih haubica „Koalicija SV“, rekao je Sputnjiku prvi zamenik državne korporacije „Rosteh“ Vladimir Artjakov uoči međunarodnog vojno-tehničkog foruma „Armija-2023“.
„Počela je serijska proizvodnja samohodnih haubica, kao i proizvodnja transportnih vozila“, izjavio je on.
Pojasnio je da je planirano da se testiranje samohodnih haubica 2S35 iz sastava kompleksa „Koalicija SV“ završiti ove godine.
Koalicija SV“ kalibra 152 milimetara proizvedena je u Centralnom naučno-istraživačkom institutu „Burevesnik“ u Nižnjem Novgorodu i napravljena je na bazi platforme tenka T-90.
Haubica je predviđena za uništavanje komandnih punktova na udaljenosti do 70 kilometara, obaveštajnih punktova, artiljerijskih i minobacačkih baterija, oklopne tehnike, PVO i PRO sistema, kao i neprijateljske vojske.
Međunarodni vojno-tehnički forum „Armija-2023“ će se održati 14-20. avgusta u kongresno-izložbenom prostoru „Patriot“, na poligonu Alabino u Moskovskoj oblasti i aerodromu Kubinka.
Učešće su potvrdile vojne delegacije iz više od 60 država. U okviru naučnog programa foruma će biti održano više od 300 događaja na temu razvoja oružanih snaga, odbrambeno-industrijskog kompleksa Rusije i međunarodne vojno-tehničke saradnje.
Forum će 15-17. avgusta biti otvoren za eksperte, inostrane delegacije i za održavanje naučnih događaja, dok će javnost moći da poseti forum 18-20. avgusta. RIA Novosti su medijski pokrovitelj foruma.
Maketa ruskog svemirskog satelita Glonass K na štandu međunarodnog vazdušno-kosmičkog sajma u Dubaiju - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
RUSIJA
Rusija na forumu „Armija-2023“ premijerno predstavlja nove satelitske sisteme
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala