- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija na forumu „Armija-2023“ premijerno predstavlja nove satelitske sisteme

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaMaketa ruskog svemirskog satelita "Glonass K" na štandu međunarodnog vazdušno-kosmičkog sajma u Dubaiju
Maketa ruskog svemirskog satelita Glonass K na štandu međunarodnog vazdušno-kosmičkog sajma u Dubaiju - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
Pratite nas
Maketa navigacionog satelitskog sistema nove generacije „Glonas-K2“ biće prikazana na izložbi državne kompanije „Roskosmos“ u okviru Međunarodnog vojno-tehničkog foruma „Armija-2023“, navodi se u saopštenju državne ruske korporacije.
„Roskosmos“ će prikazati i maketu satelita „Glonas-M“, „Glonas-K“, „Geo-IK-2“, „Gonjec-M“ i kosmičke aparate na bazi platforme „Ekspres-2000“.
Prema saopštenju zamenika glavnog komandujućeg Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, koje je objavljeno na sajtu administracije sela Safronovskog Lenjinskog rejona u Arhangelskoj oblasti, 7. avgust je pokrenut prvi najnoviji navigacioni sistem „Glonas-K2“.
Međunarodni vojno-tehnički forum „Armija-2023“ će se održati 14-20. avgusta u kongresno-izložbenom prostoru „Patriot“, na poligonu Alabino u Moskovskoj oblasti i aerodromu Kubinka.
Učešće su potvrdile vojne delegacije iz više od 60 država. U okviru naučnog programa foruma će biti održano više od 300 događaja na temu razvoja oružanih snaga, odbrambeno-industrijskog kompleksa Rusije i međunarodne vojno-tehničke saradnje.
Forum će 15-17. avgusta biti otvoren za eksperte, inostrane delegacije i za održavanje naučnih događaja, dok će javnost moći da poseti forum 18-20. avgusta.
Lansirni sistem Jars - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
RUSIJA
Rusija će prvi put predstaviti međunarodnoj javnosti „jars“ i „avangard“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala