- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Zapadnim haubicama na vatrenu liniju izlazi modernizovana ruska „Malva“ /video/

© CNII "Burevestnik"Samohodno vozilo Malva
Samohodno vozilo Malva - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2023
Pratite nas
Kompanije koje su u sastavu „Rosteha“ rade na modernizaciji samohodnog artiljerijskog oružja kalibra 152 milimetara „Malva“ sa povećanim dometom za borbu protiv NATO haubica, rekao je za Sputnjik prvi zamenik generalnog direktora državne korporacije „Rosteh“ Vladimir Artjakov uoči međunarodnog vojno-tehničkog foruma „Armija-2023“.

„Trenutno se radi na modernizovanoj varijanti 'Malve' koja će imati veći domet. To će biti oružje koje će se suprotstaviti zapadnim haubicama dugog dometa koje se sada isporučuju Oružanim snagama Ukrajine“, istakao je on.

Naveo je da je osnovna varijanta „Malve“ već prošla državna ispitivanja. „Malva“ ima veliku mobilnost zbog tipa šasije. U ovom artiljerijskom oružju je postavljen automatizovani aparat koji može da granatira svim vrstama municije. Može nekoliko niza municije da aktivira koje mogu da istovremeno da dođu do cilja.
„Malva“ je haubica 2S43 koja je montirana na šasiju sa bazom BAZ i rasporedom točkova 8x8. Haubica je predviđena za uništavanje komandnih punktova, odbrambenih objekata, artiljerijskih, raketnih i minobacačkih batarija, PVO sistema, kolona oklopne tehnike i neprijateljske vojske.
Međunarodni vojno-tehnički forum „Armija-2023“ će se održati 14-20. avgusta u kongresno-izložbenom prostoru „Patriot“, na poligonu Alabino u Moskovskoj oblasti i aerodromu Kubinka.
Učešće su potvrdile vojne delegacije iz više od 60 država. U okviru naučnog programa foruma će biti održano više od 300 događaja na temu razvoja oružanih snaga, odbrambeno-industrijskog kompleksa Rusije i međunarodne vojno-tehničke saradnje.
Forum će 15-17. avgusta biti otvoren za eksperte, inostrane delegacije i za održavanje naučnih događaja, dok će javnost moći da poseti forum 18-20. avgusta. RIA Novosti su medijski pokrovitelj foruma.
Maketa ruskog svemirskog satelita Glonass K na štandu međunarodnog vazdušno-kosmičkog sajma u Dubaiju - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
RUSIJA
Rusija na forumu „Armija-2023“ premijerno predstavlja nove satelitske sisteme
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala