- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vojvodina smenila trenera – na pomolu neočekivani povratak u srpski fudbal?

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaLjubiša Tumbaković
Ljubiša Tumbaković - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
Pratite nas
Fudbalski klub Vojvodina oglasio se putem saopštenja u kom je poručio da je smenjen trener Radoslav Batak posle poraza od Crvene zvezde i Partizana u uvodna dva kola. Njega bi po svemu sudeći mogao ekspresno da zameni bivši selektor Srbije i legendarni trener Partizana Ljubiša Tumbaković.
Porazi od Crvene zvezde na Marakani (5:0), te od Partizana na stadionu „Karađorđe“ prouzrokovali su da se novosadska „stara dama“ srpskog fudbala posle svega šest meseci saradnje rastane sa Batakom.
„Fudbalski klub Vojvodina na čelu sa predsednikom Dragoljubom Zbiljićem zahvaljuje se Radoslavu Bataku na saradnji i svemu što je učinio za naš klub u teškom trenutku, od starta prolećnog dela sezone 2022/23, u februaru ove godine“, navedeno je u saopštenju kluba iz Novog Sada.
Batak je sa klubom sa severa Srbije završio kao petoplasirani na tabeli Superlige, a ekipa je u kvalifikacijama za Ligu konferencije eliminisana od kiparskog APOELA.
U danu kada je smenjen Batak, kao grom iz vedra neba prolomila se informacija u srpskim fudbalskim krugovima, da bi novi trener Vojvodine mogao da bude Ljubiša Tumbaković.
Luka Milivojević je dobio žuti karton - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
SPORT
Zvala ga Zvezda, „viđen“ je u Turskoj, a završio je kod partizanovca
Najtrofejniji trener u istoriji Partizana je bez angažmana otkako se rastao sa Srbijom, koju je vodio u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, ali se na poslednjoj prepreci isprečila Škotska i oni čuveni penali na sablasno praznoj Marakani, po kiši, kada je Mitrovićev udarac zaustavio Maršal.
Tumbaković je radio s puno uspeha u Kini, dok je s Partizanom osvojio rekordnih šest titula i tri Kupa Srbije.
Osim rada u Kini, popularni Tumba sedeo je i na klupi Crne Gore, radio je i u Iranu, kao i u Grčkoj, gde je vodio AEK, dok je u Saudijskoj Arabiji vodio Al Nasr, klub za koji trenutno igra Kristijano Ronaldo.
Za sada nema zvanične potvrde sa Karađorđa, ali bi lako moglo da se dogodi da se Vojvodina u kratkom roku oglasi i potvrdi angažman i imenovanje novog šefa stručnog štaba.
Dinamo Zagreb - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
SPORT
Radikalan potez Grka: Sedmorica šefova policije smenjeno zbog ubistva navijača
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala