- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

U Srbiju stiže „Neron“: Meteorolog najavio afrički anticiklon - temperature i do 40 stepeni

© Sputnik / Lola ĐorđevićDevojka sa kišobranom kao zaštitom od sunca
Devojka sa kišobranom kao zaštitom od sunca - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
Pratite nas
U Srbiju će danas biti sunčano vreme uz promenljivu oblačnost i dnevnu temperaturu koja će i dalje u većini mesta biti ispod proseka za ovaj period godine.
Najniža temperatura biće od 11 do 15, a najviša od 21 do 25 stepeni. U Beogradu će ujutru biti umereno oblačno i sveže. Tokom dana preovlađivaće sunčano vreme uz promenljivu oblačnost. Najniža temperatura biće oko 13, a najviša dnevna oko 23 stepena.
Meteorolog Ivan Ristić otkrio je kakvo vreme Srbiju očekuje narednih dana.
„Trenutno je leto na pauzi. Od danas kreće stabilizacija vremena, a već od srede ide kiša na pauzu i vraća nam se leto. Dakle, temperatura od sutra u postepenom porastu. Neće biti naglo otopljenje, što je najopasnije da za jedan dan skoči pet stepeni, već postepeno otopljavanje. A od sledeće nedelje dolazi afrički anticiklon, dolaze temperature veće od 35 stepeni i baš će biti vruće“, rekao je Ristić.
Novi afrički anticiklon zove se "Neron".
U drugoj polovini avgusta uticaj afričkog anticiklona na vreme u Srbiji biće sve jači.
Ovo jezgro vrelog afričkog vazduha podići će temperaturu u našoj zemlji ponovo i do 40 stepeni, pa možemo da očekujemo tropske dane i noći i pravu letnju žegu“.
„Prema sadašnjim prognozama, afrički anticiklon će na vremenske prilike u našoj zemlji uticati sve do 25. avgusta, kada očekujemo i kraj poslednjeg toplotnog talasa, koji može podići temperaturu vazduha do 40. podeoka“, najavio je ranije meteorolog Ristić.
DRUŠTVO
Poplavni talas iz regiona stiže u Srbiju za četiri dana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala