- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bizarno pravilo je Milošu ukralo set – ali pravda je zadovoljena /video/

Pratite nas
Miloš Raonić, kanadski teniser koji se nedavno vratio na teren, posle velike borbe i drame savladao je desetog tenisera sveta Frensisa Tijafoa na Mastersu u Torontu rezultatom 6:7. 7:6, 6:3. Raoniću je krajem prvog seta oduzet poen na čudan način kada je Amerikanac dodirnuo mrežu što nije dozvoljeno.
Krajnje čudna situacija dogodila se na meču Miloša Raonića i Frensisa Tijafoa, i to u toku dramatičnog taj-brejka prvog seta.
U toku poena koji je bio set lopta za Tijafoa, Amerikanac je uspeo da stigne kratku loptu koju mu je poslao Raonić, ali se potom uhvatio za mrežu što po pravilu nije dozvoljeno. Dok je bilo očekivano i logično da se poen dodeli kanadskom teniseru , sudija je dodelio taj poen Tijafou, a to je značilo da Amerikanac dobija i set.
Nikome nije bilo jasno kako je Tijafo dobio poen, a sudija je morao da pozove i supervizora kako bi objasnio Raoniću šta se dogodilo.
Naime, Amerikanac je dodirnuo mrežu u delu terena koji je namenjen za dubl što po pravilu nije isto kao kada bi dodirnuo mrežu u okviru terena za singl. Pravilo je u najmanju ruku čudno, ali Tijafo ga je prihvatio oberučke.
Međutim, pravda je bila zadovoljena, a nju je sam izborio sjajni Raonić.
Drugi set je takođe otišao u taj-brejk, ali je kanadski teniser bio daleko ubedljiviji i nije dozvolio dramu pa je tako meč uveo u treći set.
U ranoj fazi trećeg seta Raonić je napravio brejk i na kraju slavio posle preokreta, dva sata i 42 minuta borbe, a to je ujedno i najveća pobeda od njegovog povratka tenisu.
Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
SPORT
„Od Alkarasa nećemo videti isto što i od Novaka“ – pritisak može skupo da košta Španca
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
SPORT
Miomir posle tri sata borbe pobedio u Torontu
Italijanski teniser Mateo Beretini - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2023
SPORT
„Tama me je progutala“ – Italijan progovorio o mentalnim problemima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala