- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Tama me je progutala“ – Italijan progovorio o mentalnim problemima

© AP Photo / Andy BrownbillItalijanski teniser Mateo Beretini
Italijanski teniser Mateo Beretini - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2023
Pratite nas
Italijanski teniser Mateo Beretini, koji je prošle godine bio šesti reket planete, dok je trenutno 38. na svetu, progovorio je o mentalnim problemima sa kojima se susreo zbog brojnih povreda.
On je u izjavi za italijanske medije obelodanio da ga je tama progutala, a sve zbog toga jer nije video izlaz iz teške situacije zbog učestalnih povreda koje su ga sprečavale da se vrati tenisu.
"Duboko u sebi kada se osećam iscrpljeno znam da je igranje tenisa jedna od onih stvari koje me čine živim. Kada to nisam bio u mogućnosti da radim, upoznao sam tamu. Ona je delovala beskrajno i celog me je progutala. Umesto da stojim i dišem, zakopao sam se u bezdan", poručio je Italijan za Korijere delo Sera.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2023
Mundobasket 2023
Orlovi izlaze iz ilegale, a Bogdan poručuje: „Brzi smo“
Momak koji poseduje ogroman potencijal i uskoro bi ponovo mogao da zaigra bitnu ulogu na najvećoj teniskoj sceni, uspeo je da se izdigne iznad ozbiljnih mentalnih problema, da ih prebrodi i vrati se svojoj velikoj ljubavi - tenisu.
"Bilo je loših i teških trenutaka, koji mi se nisu svideli, ali su bili ključni da ponovo otkrijem razloge za radost u onome što radim od detinjstva, tokom celog života. Vratio sam se na početak kako bih se ponovo pronašao. Tama mi je dala prostor da to učinim", konstatovao je Beretini.
Pričajući o tome ko mu je bio omiljeni teniser u detinjstvu, Beretini se prisetio prvog susreta sa Rodžerom Federerom na Vimbldonu 2019. godine. Bio je izuzetno iskren, poručivši da ga je Švajcarac ubio u pojam.
Meč u tri seta okončan je za samo 73 minuta igre. Rodžer je bio surov i prepustio je, tada 20-godišnjem Italijanu svega pet gemova - 6:1, 6:2, 6:2.
"Federer je bez sumnje bio moj omiljeni teniser tokom detinjstva. Prvi meč protiv njega nisam ni razumeo gde sam, bio sam toliko uzbuđen. I bio sam na Vimbldonu, to me je ubilo, ali je bilo divno", konstatovao je Beretini.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Novak Đoković i Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2023
SPORT
Tek sledi prava borba Đokovića i Alkarasa – Noletova šansa je u Njujorku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala