- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Orlovi izlaze iz ilegale, a Bogdan poručuje: „Brzi smo“

© Sputnik / Lola ĐorđevićBogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2023
Pratite nas
Košarkaši Srbije odigraće u utorak i sredu dve izuzetno jake provere na Akropolis kupu u Atini protiv domaćina Grčke i Italije, a kapiten Bogdan Bogdanović poručio je da će Orlovi igrati brzu i atraktivnu košarku.
Javnost u Srbiji nestrpljivo priželjkuje da vidi kako će izgledati Srbija predvođena novim kapitenom Bogdanovićem, s obzirom na to da su dve dosadašnje provere protekle iza zatvorenih vrata.
Naime, prijateljski mečevi sa reprezentacijama Bosne i Hercegovine i Poljske odigrani su bez prisustva publike i kamera, a nekako je na kraju do medija procurila informacija da su oba susreta izabranici Svetislava Pešića rešili u svoju korist.
Futbol. Kubok PARI Premьer. Matč Soči - Zenit  - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2023
SPORT
Rus oblači dres Srbije? – „Kako bismo mogli da odbijemo?“
Kako to ništa ne mora da znači, pogotovo jer je rezultat bio u drugom planu, a i niko nije mogao da vidi igru Srbije, tako je kapiten pred obaveze nacionalnog tima u Atini otkrio šta navijači mogu da očekuje od njega i saigrača.
„Dosta je mlada ekipa, brzi smo i igramo atraktivnu košarku, to je ono što mogu da kažem unapred i da se nadam najboljem, kao i uvek. Pripreme su dobro prošle, bez velikih povreda, što je najvažnije“, izjavio je član Atlante Hoks koji se rado odazvao pozivu selektora za razliku od nekih drugih.
Srbija je put Atine u ponedeljak krenula sa 14 košarkaša, dok su njih četvorica ostali u Beogradu. Neki zbog povrede i terapija, neki su dobili produženi odmor zbog obaveza s nacionalnim timom, kao što je slučaj sa Nikolom Topićem.
Orlovi će raširiti krila u utorak od 18 časova i 45 minuta protiv domaćina Akropolis kupa, selekcije Grčke, dok će dan kasnije u identičnom terminu odmeriti snage sa Italijom, koja je nedavno održala čas košarke Kinezima koje s klupe vodi bivši selektor Srbije Aleksandar Đorđević.
„Spremni smo da igramo utakmice i da nastavimo da se spremamo za Mundobasket. Znamo njihovu kulturu košarke, svi igraju na svoj način i fazon. BIće to dobar test za nas, a videćemo šta misli publika“, zaključio je Bogdan.
Srpski košarkaši će na Mundobasketu od 25. avgusta do 10. septembra igrati u Grupi sa Portorikom, Južnim Sudanom i Kinom, a mečeve grupne faze igraće u Manili.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Saša Đorđević i Stiv Ker - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2023
SPORT
„Jadna ekipa“ – surov komentar na spisak Amera za Mundobasket
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2023
SPORT
Košarkaši Srbije u prvom šeširu – neće igrati protiv Dončića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala