- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Haos u Atini: Ubijen mladić u tuči hrvatskih i grčkih navijača

CC BY-SA 4.0 / Biser Todorov / Navijači na fudbalskoj utakmici
Navijači na fudbalskoj utakmici - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
Pratite nas
Navijač grčkog AEK-a ubijen je sinoć u Atini u žestokoj tuči fudbalskih navijača tog kluba i zagrebačkog Dinama, prenosi portal grčke TV ERT.
Dvadesetdvogodišnji mladić je stradao pošto je zadobio više uboda nožem, a povređena su četiri Grka i četiri Hrvata. Uhapšena su 82 hrvatska navijača, po jedan Austrijanac, Bosanac, Albanac, Nemac i dva Grka, navodi televizija.
Još pet grčkih i tri hrvatska navijača su uhapšeni i smešteni u bolnicu. Prema informacijama ERT-a, preostalih 88 uhapšenih trenutno su na ispituju u Generalnoj policijskoj upravi Atine.
Grupa od 150 do 200 navijača Dinama stigla je organizovano drumskim putem u Grčku, uoči današnje utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između AEK-a i Dinama, i uputila se ka Atini.
Policija ih je uočila i diskretno nadgledala, ali su se oni, prema policijskim izvorima, po dolasku u grad razišli. ERT navodi da su navijači Dinama sinoć oko 23 sata došli do stadiona AEK-a i napali navijače tog kluba.
Došlo je do žestoke tuče, u kojoj su korišćeni molotovljevi kokteli, palice i drugi predmeti. Jake snage policije koje su stigle na mesto sukoba, upotrebile su suzavac i uhapsile ukupno 96 osoba.
Oštećene su mnoge radnje i automobili, jer su hrvatski navijači zapalili kante i suvo granje u blizini otvorenog parkinga i razbili šoferšajbne na automobilima, navodi ERT.
AEK i Dinamo večeras u Atini treba da igraju prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.
Zbog straha od nereda, UEFA je utakmice hrvatskog i grčkog predstavnika označila kao visokorizične i zabranila prisustvo gostujućih navijača. Još se ne zna da li će utakmica biti odigrana nakon noćašnjeg tragičnog događaja, navodi ERT.
Futbol. Kubok PARI Premьer. Matč Soči - Zenit  - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2023
SPORT
Rus oblači dres Srbije? – „Kako bismo mogli da odbijemo?“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala