- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Sijarto: Razgovarao sam sa Moskvom, bezbedni smo

© Sputnik / Lola Đorđević Peter Sijarto
 Peter Sijarto - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2023
Pratite nas
Moskva nas je uverila da će isporuke nafte iz Rusije u Mađarsku biti realizovane prema ugovorima, što će Budimpešti osigurati bezbedno snabdevanje energentima, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova i spoljnoekonomskih veza Peter Sijarto nakon telefonskog razgovora sa vicepremijerom Rusije Aleksandrom Novakom.

„Danas sam razgovarao sa vicepremijerom Rusije i odgovornim za pitanja energetike Aleksandrom Novakom, koji me je uverio da će ruski partneri snabdevati Mađarsku naftom u skladu sa obavezama naznačenim u ugovorima, te je snabdevanje naše zemlje energentima kao i ranije, bezbedno“, napisao je Sijarto na društvenim mrežama.

Mađarski ministar je naglasio da su poslednjih dana „stigle zabrinjavajuće vesti“ o „napadima koji su se odrazili i na energetsku infrastrukturu“ tokom sukoba u susedstvu sa Mađarskom, ne preciziravši o čemu se radi.
Prethodno, Sijarto je izjavio da ruski partneri pouzdano ispunjavaju svoje obaveze koje se odnose na snabdevanje Mađarske naftom i gasom.
Prema njegovim rečima, zahvaljujući ruskim isporukama gasa, mađarska skladišta su popunjena 42 odsto u odnosu na godišnje potrebe, dok je prosečna vrednost u Evropi 23 odsto.
Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2023
RUSIJA
Sijarto: Rusija pouzdani snabdevač naftom, postigli smo dogovor o mogućnosti odloženog plaćanja gasa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala