- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Novi spektakularni most koji vodi ka Međugorju naprsao: Događa se, tvrdi direktor „Auto-cesta FBiH“

© Foto : YouTube/Nermin Leto, snimak sa ekranaMost "Počitelj"
Most Počitelj - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2023
Pratite nas
Most kod mesta Počitelj u Bosni i Hercegovini, opisivan je kao jedan od najspektakularnijih objekata na auto-putu koji se u toj zemlji gradi na trasi koridora V c, napukao je nakon što je izgrađen a to je tek jedan u nizu problema koji dovode u pitanje prognoze po kojima bi ta saobraćajnica trebalo da bude dovršena u idućih šest godina.
Most preko Neretve dug je oko kilometar, a izgrađen je na stubovima visokim 100 metara i veza je sa već izgrađenim delom auto-puta koji od Međugorja vodi ka Hrvatskoj i spaja se s Dalmacijom.
Rokovi za izgradnju mosta ponovo su probijeni pa su iz „Auto-cesta Federacije Bosne i Hercegovine“ s neskrivenim zadovoljstvom početkom jula objavili da je spajanje konstrukcije napokon dovršeno i da sada treba još samo da se izgradi priključni put, koji bi u saobraćaj bio pušten od jeseni.
Direktor tog poduzeća Denis Lasić, koji je dužnost preuzeo u maju, opisao je to kao „početak aktivnijeg, dinamičnijeg razdoblja a u kojemu je cilj da se intenzivira izgradnja auto-puteva u Hercegovini“.
Ali, nepunih mesec dana kasnije mediji su otkrili da je konstrukcija na novoizgrađenom mostu, vrednom više od 28 miliona evra i koji još nije ni pušten saobraćaj, već popucala.
Naprsline su vidljive na donjoj ploči mosta između dva stuba, a navodno su se pojavile tokom zatezanja kabala koji drže konstrukciju.
Direktor „Autocesta FBiH“ potvrdio je da su medijski navodi tačni, ali tvrdi da nije reč o velikom problemu, odnosno da stabilnost mosta nije ugrožena.
„Uglavnom, nema potrebe za uznemiravanjem javnosti. To su stvari koje se događaju, ali na izvođaču je da ih blagovremeno reši“, izjavio je Lasić, preneo je Tanjug pisanje Hine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala