- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Izraelac „spakovao“ – Brazilac rešio derbi s Vojvodinom /video/

© Foto: FK PartizanMateus Saldanja
Mateus Saldanja - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2023
Pratite nas
Fudbaleri Partizana zabeležili su premijerni trijumf u novoj sezoni Superlige Srbije i to kao gosti protiv Vojvodine u drugom kolu - 0:2 (0:0). Golove za crno-bele dali su Mateus Saldanja u 47. i Kvinsi Menig u 74. minutu.
Beograđani su u prvom poluvremenu imali najzreliju priliku, ali generalno gledali smo izjednačenu borbu bez puno šansi. Velika prilika za Partizan bila je u 11. minutu kada je Kvinsi Menig dobio upotrebljivu loptu od Natha, ali je ishod akcije bio slab.
Partizanu je najveći problem u tom periodu igre pravio Čumić zbog čijih prodora su požuteli Ilić i Belić, a pretili su domaći u par opasnih akcije, međutim, golman Jovanović nije imao mnogo posla u prvih 45 minuta.
Samo što je krenulo drugo poluvreme - šok za domaćine. Igrao se 47. minut, a Saldanja i Natho su sjajno razmenili pasove, što je Brazilac, inače, najskuplje letošnje pojačanje, iskoristio i rutinski matirao nemoćnog golmana Carevića.
Vojvodina je sredinom drugog poluvremena izvela dva opasna napada, posle prekida lopta je otišla tik pored stative gostiju. Na drugoj strani, Partizan je konačno nagrađen za upornost u 74. minutu.
Opet je sve pripremio sjajni Natho, poslužio kao na tacni Kvinsija Meniga, koji je postigao prvenac u novoj sezoni i stavio tačku na premijerni trijumf crno-belih. Partizan je slavio u Novom Sadu posle dva vezana meča u kojima je remizirao i izgubio.
„Želeo bih da pohvalim aktere, i Vojvodinu, i Partizan, i sudije i publiku. Dobro smo počeli meč, možda u jednom periodu utakmice malo zakazali, ali u nastavku smo došli do onog najvažnijeg, tri boda“, istakao je trener Partizana Igor Duljaj.
Partizan u sledećem kolu dočekuje Radnički iz Niša na svom terenu, ali pre toga u četvrtak igra prvi meč kvalifikacija za Ligu konferencija u Azerbejdžanu protiv Sabaha. Vojvodina, koja je zabeležila sva četiri poraza u novoj sezoni gostuje Napretku u Kruševcu.
Standings provided by Sofascore
Vojvodina - Partizan, fudbal - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2023
SPORT
Ne viđa se često – crno-bela „stara škola“ brojanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala