- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tim se vraća, Grk prekinuo jednogodišnji post, ali Rus je na čelu kolone

© AFP 2023 / WILLIAM WESTDanil Medvedev i Stefanos Cicipas
Danil Medvedev i Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2023
Pratite nas
Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je trofej u Los Kabosu, dok je Dominik Tim zaustavljen u finalu Kicbila, što je bio povod da pogledamo ko ima najviše uspeha od momaka koji su najavljivani kao „nova generacija“ teniskog poretka kada su u pitanju teniseri rođeni 1990. godine i kasnije.
Na čelu kolone sa najviše izborenih ATP finala nalazi se Danil Medvedev.
Najbolji ruski teniser igrao je čak 33 finala, dok se Nemac ruskog porekla Aleksandar Zverev 31 put nadmetao za trofej.
Ivana Španović - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2023
SPORT
Muke po Ivani: Srpskoj atletičarki u pet ujutru došli „nezvani gosti“ – i to peti put
Dominik Tim koji je imao problema sa povredom, što je prouzrokovalo dugo odsustvo sa terena i veliki pad na ATP rang listi, konačno je počeo da ređa pobede i da podseća na one stare dane kada su mu prognozirali blistavu karijeru.
Austrijanac je u rodnoj zemlji stigao do finala, gde je poražen od Argentinca Sebastijana Baeza rezultatom 6:3, 6:1.
Prethodno je Tim posle velike borbe, meča od tri sata i čak pet spasenih meč lopti uspeo da savlada srpskog tenisera Lasla Đerea.
Za razliku od Dominika Tima, Stefanos Cicipas je otišao do samog kraja u Los Kabosu na turniru iz Serije 250 odigranom u Meksiku, što mu je donelo deseti pehar u karijeri.
Grk je preko Aleksa de Minora uspeo da prigrli jubilarnii trofej, a prvi posle jednogodišnjeg posta. Rezultat u finalu bio je 6:3, 6:4. Prethodni put je Cicipas bio najbolji pre više od godinu dana na Majorki.
Ipak, ni pomenuta finala koja su odigrali Cicipas i Tim, nisu ih lansirala na čelo liste na kojoj dominira Rus Medvedev.
„Nova generacija“ i „novi talas“ kako su ih najavljivali po odlasku Rodžera Federera s velike scene, te sve bližeg dana kada će se povući i Rafael Nadal, dok i Novaku Đokoviću „curi vreme“, i dalje nije uspela da preuzme primat. Najviše problema pravi im upravo Đoković, a tu je i najmlađi od njih Španac Karlos Alkaras koji već ima dva Grend slem trofeja i osetio je kako je pobediti najboljeg svih vremena.
Danil Medvedev ima 33 finala, Zverev 31, Tim je sa Kicbilom stigao do brojke 29, dok je Cicipas trofejom u Los Kabosu dobacio do 27. ATP finala. Kej Nišikori koji je rođen pre 1990. godine, tačno 29. decembra 1989. je do sada bio akter 26 finala.
Bufon, golman Juventusa, posle poraza u finalu Lige šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2023
SPORT
Novak se oglasio na italijanskom – razlog je dirljiv
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala