- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Počela Letnja operska akademija „Rosi festa“

© Foto : Rosi festUčesnici "Rosi festa"
Učesnici Rosi festa - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2023
Pratite nas
Muzički festival „Rosi fest“ u saradnji sa organizacijom „Grand Stage International“, organizuje treću Letnju opersku akademiju, tokom koje će biti održan intenzivni master klas za mlade solo pevače iz zemlje i inostranstva, sa vrsnim vokalnim pedagozima i trenerima.
Treći put „Rosi fest“ će imati zadovoljstvo da ugosti Olgu Makarinu, dugogodišnjeg soprana Metropoliten opere, koja će na svojim časovima sarađivati sa dirigentom Adijem Barom Sorijom. Osim sa ovim timom, mladi pevači imaće priliku da rade i sa vrsnim dirigentima i vokalnim trenerima – Vladom Iftincom i Ugom Majuom, koji aktivno sarađuju sa najvećim operskim imenima današnjice.
Završno veče, u ponedeljak 7. avgusta, biće zaokruženo adaptiranom scenskom verzijom opere „Direktor pozorišta“ u Jevrejskom kulturnom centru sa početkom u 20 časova, pod muzičkim vođstvom direktora festivala Stefana Zekića, u režiji Ane Grigorović.
Ove godine učesnici Letnje akademije su devet polaznika koji dolaze iz Rusije, Amerike, Ukrajine, Izraela i Srbije.
Rosi fest - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2023
KULTURA
Prvi put u Evropi: Velika premijera izgubljenog hebrejskog oratorijuma na „Rosi festu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala