- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Vesna Jugović: Svetu u kome na izboru za mis pobeđuju muškarci Putin je rekao – stop! | Maša i ...

© Sputnik / Sputnjik SrbijaMaša Radović i Vesna Jugović
Maša Radović i Vesna Jugović - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2023
Pratite nas
Vladimir Putin je stopirao svaku vrstu transdžender i LGBT politike u okviru Rusije, dok je na drugoj strani sveta u toku kriza identiteta. Transrodna filozofija, politika, je duboko ušla u svaku sferu društva, i moramo se pripremati za tu vrstu transformacije lepote u nešto sasvim drugo.
„Ovo nije samo rat protiv tradicionalnog sveta, ovo je rat protiv čoveka“ — ovako Vesna Jugović, novinarka, spisateljica i vlasnica modne agencije „Mis Srbija“ komentariše vest da je u Holandiji izabrana transrodna misica koja će predstavljati svoju zemlju na izboru „Mis Junivers“ u decembru u El Salvadoru kao zvanična lepotica Holandije.
Gostujući u emisiji „Maša i...“ Vesna Jugović objasnila je i zbog čega je došlo do zamene uloga muškaraca i žena u postmodernom društvu, koliko je u današnjem vremenu ironičan moto izbora za mis — „Mir u svetu“, ali i po čemu se Srbi razlikuju od ostalih naroda.
„Ono što smatram najvrednijim kod Srba, to je energija. U suštini, svi narodi Balkana imaju nenormalnu energiju. Mislim da mi toga uopšte nismo svesni. Tek se sada vidi, posle trideset godina maltretiranja od kada je pao Berlinski zid pa su se osmelili neoliberalnom koncepcijom pre svega na Jugoslaviju, i Srbiju, koliko ta energija zaista traje“, kaže Jugovićeva za Sputnjik.

O emisiji „Maša i ...“

„Maša i ...“ je emisija portala Sputnjik Srbija u kojoj novinarka Maša Radović u formi kratkog video-intervjua razgovara sa poznatim ličnostima iz sveta politike, kulture, sporta... Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala