- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Arsenal pobedio Mančester siti posle tri godine – za prvi trofej

© AP Photo / Kirsty WigglesworthArsenal, komjuniti šild
Arsenal, komjuniti šild - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2023
Pratite nas
Nova sezona u Engleskoj tradicionalno počinje utakmicom za Superkup, popularni Komjuniti šild, a posle osam vezanih poraza u međusobnim mečevima, Arsenal je konačno uspeo da savlada Mančester siti i to tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca - 4:1.
U regularnom delu bilo je nerešeno (1:1), a Tobdžije su do izjednačenja i penala stigle autogolom Akandžija u 101. minutu. Prethodno je mladi Kol Palmer, koji je zamenio Erlinga Halanda, u 77. doneo prednost Građanima.
Pitanje je da li bi Arsenal uošte imao priliku za slavlje da Fil Foden nije promašio čist zicer u 83. minutu, kada mu je Aron Remzdejl maestralno skinuo šut sa nekoliko metara.
© AP Photo / Kirsty WigglesworthArsenal - Mančester siti
Arsenal - Mančester siti - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2023
Koji trenutak kasnije i Rodri je propustio idealnu priliku da dotuče vicešampiona, koji je u većem delu meča bio nadigran i u podređenom položaju. U penal seriji presudili su promašaji najiskusnijih, Kevina De Brujnea i Rodrija.
Arsenal je tako 17. put osvojio Komjuniti šild, dok je Siti treći put uzastopno poražen u finalu. Ujedno, londonski tim je prekinuo niz od osam uzastopnih poraza od aktuelnog šampiona Engleske i Evrope.
Ovaj trijumf mogao bi Tobdžijama da ulije važno samopouzdanje uoči starta nove sezone, dok je za Građane donekle bio i očekivan, jer je Pep Gvardiola uoči utakmice izjavio da njegov tim nije spreman i da je daleko od željene forme.
Barak Bahar, Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2023
SPORT
Zvezdin kišni ples u režiji francuskog čarobnjaka /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala