Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ana Brnabić: Lično ću tražiti odgovornost zbog gubitka ljudskih života u Bačkoj Palanci /foto/

© Tanjug / TARA RADOVANOVIĆPremijer Srbije Ana Brnabić obišla je Bačku Palanku.
Premijer Srbije Ana Brnabić obišla je Bačku Palanku. - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2023
Pratite nas
Premijer Srbije Ana Brnabić obišla je porodicu Mijaljković u Bačkoj Palanci koja je izgubila dva člana od strujnog udara u dvorištu, gde su bili kablovi pod naponom.
"To je nešto što im niko na svetu, ni na koji način, ne može nadoknaditi. Sve što bih rekla je suvišno, osim da ću lično tražiti odgovornost za sve koji su svojim nečinjenjem doveli do toga da budu izgubljeni ljudski životi", poručila je Brnabićeva.
Ona je tokom obilaska Bačke Palanke, opštine koja je, uz grad Novi Sad, pretrpela najviše štete u olujnim nevremenima, poručila da će država u najkraćem mogućem roku, bez odlaganja, pomoći u sanaciji štete i otklanjanju posledica nevremena.
© Tanjug / TARA RADOVANOVIĆPremijer Srbije Ana Brnabić poručila je prilikom posete Bačkoj Palanci da država neće ostaviti svoje građane na cedilu.
Premijer Srbije Ana Brnabić poručila je prilikom posete Bačkoj Palanci da država neće ostaviti svoje građane na cedilu. - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2023
Premijer Srbije Ana Brnabić poručila je prilikom posete Bačkoj Palanci da država neće ostaviti svoje građane na cedilu.
"Ono što je najvažnije - država neće ostaviti svoje građane na cedilu, pomoći ćemo u sanaciji štete i otklanjanju posledica nevremena, baš kao što smo uradili nakon poplava. To ćemo uraditi u najkraćem mogućem roku, bez odlaganja", navela je Brnabićeva na društvenim mrežama.
Ona je dodala da će država uložiti "nadljudske napore da deca u septembru imaju redovnu nastavu u bezbednim objektima, domaćinstva siguran krov nad glavom" i da svim stanovnicima bude obezbeđena obnovljena infrastruktura.
Podsetimo, nakon tragičnih događaja u Bačkoj Palanci usledili su protesti meštana koji traže ostavku predsednika opštine, kao i članova štaba za vanredne situacije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala