- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Rusija: Pregovori o Ukrajini u Saudijskoj Arabiji neće biti trijumf za Zapad

© BelTA / Uđi u bazu fotografijaRusko-ukrajinski pregovori
Rusko-ukrajinski pregovori - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2023
Pratite nas
Pregovori o Ukrajini u Saudijskoj Arabiji neće biti trijumf za Zapad, izjavio je ruski senator i šef komisije za saradnju sa medijima Saveta federacije Rusije Aleksej Puškov.
„Susret u Džedi neće biti trijumf za Zapad. Da bi se uopšte postigao uspeh, potrebno je da vodeće nezapadne zemlje odustanu od svojih stavova i počnu da razmišljaju kao SAD i Zapad. Međutim, to je nemoguće. Pogledi na ukrajinsku krizu se strašno razlikuju između zemalja zapadne alijanse i globalnog juga“, napisao je Puškov na svom Telegram kanalu.
On je istakao da Kina neće podržati „formulu Zelenskog“ jer Peking ima strateške odnose sa Moskvom i principijelne nesuglasice sa Vašingtonom. Štaviše, Kina je iznela sopstveni spisak principa kako bi trebalo da se rešava ukrajinska kriza, dodao je.
„Brazil, sa druge strane, smatra da nikakav dogovor nije moguće postići bez učešća Rusije i bez uzimanja u obzir njenih interesa. Indija, kao i Brazil, ima sopstveni pogled i zainteresovana je za partnerstvo sa Rusijom i takođe smatra da je potrebno revidirati taj unipolarni svetski poredak“, napisao je Puškov.
I Južnoafrička republika, navodi ruski senator, takođe je iznela svoje stavovee i to na samitu „Rusija-Afrika“, koji je nedavno održan u ruskom Sankt Peterburgu koji se nimalo ne podudaraju sa zapadnim ultimatumom Rusiji.
„Naterati zemlje BRIKS-a da pređu na zapadnu platformu neče biti moguće. Druge zemlje će gurati sopstvene interese i tražiti optimalnu formu da ih iznesu. Za Saudijsku Arabiju ti pregovori su stvar prestiža i demonstracija sopstvene snage u svetskoj politici“, zaključio je Puškov.
Inače, danas su u Džedi počeli dvodnevni pregovori o ukrajinskoj krizi u kojima učestvuju predstavnici 30 zemalja. Povodom tih pregovora oglasila se i zvanična Moskva, a portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov kazao je da će Kremlj pratiti sastanak ali da „tek predstoji poimanje cilja tog susreta“.
SAD  i Ukrajina - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2023
RUSIJA
Jedinstven američki ultimatum u istoriji: Mirovni pregovori bez najvažnijeg aktera – Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala