- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Mediji: Zelenski upao u „trostruku zamku“ Putina

© AP Photo / Efrem LukatskyUkrajinski predsednik Vladimir Zelenski
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2023
Pratite nas
Rusija ima tri važna aduta koji joj pomažu da pobedi Ukrajinu, piše italijanski dnevni list „Republika“.

„Ukrajinska ofanziva je usporila i Zapad se boji da će do kraja meseca sasvim prestati. Na strani Rusije su snažna odbrana i taktika vojnih generala, dok istovremeno, Oružane snage Ukrajine nisu naučile da vode velike vojne operacije“, navodi se u članku.

Autor ističe da rezultati kontrofanzive izazivaju sve veću zabrinutost u Ukrajini, kao i među saveznicima: postoji bojazan da ofanzivne snage neće moći do jeseni da potisnu Ruse sa teritorija koje su zauzeli, što će stvoriti veoma tešku situaciju ne samo na vojnom, već i političkom planu.

„Katastrofalan scenario bi mogao izgleda ovako: napredovanje ukrajinskih snaga prema Krimu biće odloženo do kraja proleća 2024. godine, a to će omogućiti Rusiji da još više ojača“, piše novinar.

Prema njegovom mišljenju, ako Oružane snage Ukrajine ne budu mogle da zauzmu Marijupolj i Melitopolj do sredine septembra, Kremlj će imati mnogo vremena da pokuša da podeli saveznike ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog.
U članku se navodi da su u diplomatskim krugovima obnovljeni razgovori o primirju po korejskom primeru koje će zamrznuti liniju fronta.
Kontraofanziva, o kojoj se dugo pričalo u Kijevu, počela je 4. juna na južnodonjeckom, zaporoškom i artjomovskom pravcu, pri čemu je ukrajinska vojska koncentrisala glavni udar na zaporoški sektor fronta.
Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2023
RUSIJA
Šoumen Zelenski igra predstavu dok gubi na desetine hiljada vojnika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala