- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Laslo poražen posle drame i pet meč lopti – Tim je u finalu Kicbila

© AP Photo / Frank MolterLaslo Đere
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2023
Pratite nas
Laslo Đere, srpski teniser, poražen je u epskom polufinalu turnira u Kicbilu od Austrijanca Dominika Tima posle drame u tri seta rezultatom 6:7, 7:5, 7:6.
Najbolji tenis u karijeri igra Laslo Đere koji je i od početka polufinala u Kicbilu protiv Dominika Tima bio na visini zadatka, a takav pristup održava već na drugom turniru uzastopno.
Koliko god Tim nije na nivou na kom je bio kao Grend slem šampion, Austrijanac i dalje zna da bude nezgodan protivnik pogotovo kada se nađe u domovini gde je želja za pobedom veća nego bilo gde drugde.
Dakle, od starta je Laslo imao težak zadatak, borba protiv Grend slem šampiona i borba protiv publike.
Srpski teniser je prvi stigao do brejk lopte, ali je nije iskoristio, međutim svoje šanse u narednom gemu prokockao je i Tim. Po još jednu priliku imali su obojica, ali brejka nije bilo, a onda je morao da odluči taj-brejk u kom je Đere bio bolji.
Publici nije bilo drago, zvižduci su bili glasni, ali se Laslo hrabro nosio i sa protivnikom i sa navijačima. Ritam meča ostao je isti i u drugom setu. Srpski teniser igrao je dobro, ali brejk prilike nije mogao da iskoristi, baš kao ni Tim.
Prava drama odvijala se u desetom gemu drugog seta kada je bilo 40:40, ali ipak je umesto meč lopte upornom ofanzivnom Tima došlo do gem lopte. Doneo je taj gem samopouzdanja Austrijancu koji je potom opasnije zapretio Laslu i posle dva sata i šest minuta napravio je prvi brejk na meču, a potom osvojio i set.
Treći set počeo je ponovo ujednačeno, a onda je Đere u četvrtom gemu stigao do dve vezane brejk lopte, ali i njih ne koristi srpski teniser. Nastavio je Laslo da napada i da se bori, međutim i dalje nije bilo leka za servis gem protivnika.
Dramatičan trenutak dogodio se u 12. gemu. Đere je stigao do desete brejk lopte, ali ovoga puta ona je imala težinu meč lopte! Ni tu priliku nije iskoristio Laslo, ali je u istom gemu dobio novu. Ništa se nije dogodilo ni sa njom...
Do treće meč lopte stigao je srpski teniser, ali kada ni nju nije iskoristio meč je otišao u taj-brejk, a ovoga puta bolji je bio Tim.
Novak Đoković i Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2023
SPORT
Novak ili Roki 4? /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala