- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tenis posle Novaka: Hrvat najavio novu „veliku trojku“, a Rus će im zagorčavati život

© AP Photo / Alberto PezzaliDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2023
Pratite nas
Hrvat Ivan Ljubičić, bivši trener Rodžera Federera, pričao je o tome kako će izgledati tenis posle odlaska Novaka Đokovića u penziju, najavivši novu „veliku trojku“, uz dodatak da će im Rus Danil Medvedev zagorčavati život.
Novak Đoković ima punih 36 godina i jasno je da se polako, ali sigurno približava dan kada će morati da odloži reket i napusti profesionalni tenis.
Svi u Srbiji i ostali koji vole srpskog teniskog asa, nadaju da će Nole prigrliti još neki od Grend slem trofeja, te da neće ostati na 23, dok njegov najveći rival Rafael Nadal koji muku muči s povredama ove sezone i najavio je kraj iduće godine, ima jedan trofej manje.
Upravo je o toj budućnosti pričao Ivan Ljubičić koji je sarađivao sa Švajcarcem Rodžerom Federerom. Bivši hrvatski as veruje da će velika scena biti rezervisana za Španca Alkarasa, Italijana Janika Sinera, Danca Holgera Runea, ali vrlo dobro zna i ko će im smetati, odnosno „saplitati“.
Greg Popovič - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2023
SPORT
Niko kao „ludi Srbin“: „Nije samo trener – već mentor, otac, deda!“
„Smatram da će za pet godina najverovatnije Alkaras, Siner i Rune biti prvi, drugi i treći teniseri sveta. Danil Medvedev će biti tu da im zagorčava život. Možda će nas neki momci iznenaditi, ali ovako mi trenutno deluje razvoj situacija“, prognozirao je Hrvat.
Pričajući o tome ko ga je do sada razočarao jer se njegova karijera ne odvija brzinom kojom bi trebalo, Ljubičić je istakao Janika Sinera. Smatra da je talentovani Italijan usporio.
„Žao mi je što prošle godine nije imao velikih mečeva. Nije odigrao nijedno polufinale, samim tim ni finale. Sada pravi korake koje je trebalo da napravi prethodne godine. Ne znam da li će uspeti ove ili sledeće, možda za dve-tri sezone, ali bitno je da je povratio odlučnost“, zaključio je Ljubičić.
Alina Kornejeva i Mira Andrejeva - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2023
SPORT
Mlade Ruskinje za ponos – od zajedničkog finala do meteorskog uzleta
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2023
SPORT
Laslo ne prepušta ni set – srpski majstor šljake u polufinalu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala