- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Niko kao „ludi Srbin“: „Nije samo trener – već mentor, otac, deda!“

© AP Photo / Ashley LandisGreg Popovič
Greg Popovič - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2023
Pratite nas
Sandro Mamukelašvili je rođen i odrastao je u Americi, ali nikada nije zaboravio svoje korene i nastupa za reprezentaciju Gruzije. Posle vremena provedenog u Milvokiju u NBA ligi, ove godine je postao deo ekipe San Antonija i sa mnogo utisaka je govorio o njegovom treneru, slavnom „ludom Srbinu“, Gregu Popoviču.
Popovič je prava ikona svetske košarke, jedan od najboljih trenera svih vremena, a kako je poreklom Srbin, u njegovoj igri ima mnogo elemenata srpske škole košarke, odnosno evropske.
Mamukelašviliju je to veoma odgovaralo, posle promene ekipe i dolaska iz Milvokija, udvostručio je svoje minute na terenu i čak upetostručio poenterski učinak.
„Promene su se dogodile za mene već prvog dana. Odrastao sam kao navijač Sparsa i bilo mi je neverovatno to što u sali vidim Grega. Znam koliko je veliki trener i koliko voli košarku, a video sam i koliko je dobar kao osoba“, naveo je popularni Mamu.
„Ludi Srbin“ je imao posebne lekcije za svoje igrače i Sandro je bio svedok njih.
„Govori nam da je košarka deo života, govori nam da ima mnogo toga pored što treba da znamo, da treba da putujemo svetom, da vidimo šta se dešava na drugim mestima. Osećam da on nije samo trener već i mentor, otac, a imajući u vidu njegove godine, može se reći i deda. Mnogo mi je drago što mogu da budem pored njega“.
Činjenica da nastupa za Popovičev tim je dodatna motivacija za Mamua.
„Odmah poželim da igram više, jače, da pokažem koliko mi je stalo. On je neverovatan čovek i definitivno je uticao na mene“.
Mamu je preneo i ko je njegov dečački idol.
„Toni Kukoč. Voleo sam da ga gledam, on je bio prvi visoki košarkaš koji je mogao da doda, da dribla, da šutira... Još levoruk. Obožavao sam da ga gledam. I želeo sam da igram kao on“, istakao je Mamukelašvili.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala