- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zverev ukazao poštovanje srpskom teniseru: „Ti si jedan od najboljih i najskromnijih momaka“

Pratite nas
Iza srpskog tenisera Lasla Đerea je sjajna nedelja koja je kulminirala finalom sa Zverevom na turniru u Hamburgu. Momak iz Sente nije mogao da parira Nemcu u njegovom rodnom gradu, ali je pobrao simpatije i komplimente domaćina.
Zverev je posle finala blistao od sreće, ali je imao i pohvale na račun protivnika.
„Laslo, želim da ti čestitam. Jedan si od najboljih i najskromnijih momaka na Turu. Divno je bilo igrati sa tobom. I ti i tvoj tim, radili ste naporno. To možda nije bilo dovoljno ovog puta, ali videli smo svi koliko si dobar i verujem da će tvoje najveće titule tek doći. Takođe, hvala i tvom timu, želim vam sve najbolje ubuduće. Nadam se da ćete i vi jednog dana držati ovaj pehar u rukama“, rekao je Zverev.
Komplimenti Nemca bili su samo šlag na torti za Lasla posle sjajne nedelje. Uprkos porazu u finalu, Đere je ostvario veliki uspeh, samim tim i pomak pa je tako nagrada napredak za 19 mesta na ATP listi. Laslo je ušao u top 40 tenisera sveta i trenutno je na 38. mestu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2023
SPORT
Đoković se zahvalio Mitroviću zbog priče o tuči sa saigračima: „Hvala ti, brate“
Sa dobrim rezultatima momak iz Sente nastavio je i na turniru u Kicbilu gde je dospeo do četvrtfinala i duela sa Argentincem Pedrom Kaćinom (četvrtak, oko 14 časova).
Prethodno je Đere eliminisao Brazilca Tijaga Sejbut Vajlda i Australijanca Kristofera O'Konela bez izgubljenog seta. Očigledno je da mu šljaka prija mnogo više nego neke druge podloge što se i vidi po rezultatima u poslednje vreme.
Ukoliko izbaci i Argentinca Kaćina, rival u polufinalu mogao bi da mu bude Austrijanac Dominik Tim, koji igra u promenljivoj formi, bez konastantnosti od povratka na teren posle povrede. To bi Đerea dovelo do prilike da se opet bori za treću ATP titulu u karijeri.
Laslo Đere   - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2023
SPORT
Đere igra ozbiljan tenis – neka se spremi Argentinac
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala