- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Brojčana zagonetka za kraj epske sage: „Poklon za naše navijače“

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaNikola Mirotić
Nikola Mirotić - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2023
Pratite nas
Nikola Mirotić, bivši košarkaški reprezentativac Španije, predstavljen je kao novo pojačanje Olimpije iz Milana.
Italijanski klub je na zvaničnom nalogu na Tviteru objavio brojčanu zagonetku gde je rezultat broj 33, koji nosi Mirotić.
Mirotić je po povratku iz NBA lige otišao u Barselonu sa kojom se rastao na težak način, posle višenedeljnih pregovora o raskidu ugovora.
U međuvremenu, Mirotić je bio na korak od dogovaranja saradnje sa beogradskim Partizanom, ali je od toga odustao zbog, kako je naveo „pretnji i želje da ne učestvuje u deljenju naroda“.
Posle svega, ušao je u pregovore sa Olimpijom koja ga je predstavila kao novog igrača koji je potpisao trogodišnji ugovor.
Vlasnik Olimpije Milano Đorđo Armani nije krio oduševljenje zbog dolaska Nikole Mirotića u klub i poručio je da je on posebna ličnost i da je njegov dolazak poklon navijačima.
„Kad se ukazala mogućnost da Nikolu dovedemo u Milano, Leo Del Orko i ja smo jedno drugom rekli da treba da učinimo sve što je u našoj moći, poštujući naše principe, da ovu priliku pretvorimo u stvarnost. Mirotić je šampion dokazanih kvaliteta i posebna ličnost“, istakao je Armani.
Vlasnik „manekena“ je naveo da su iz Olimpije uspeli da „osvoje“ Mirotića zahvaljujući kredibilitetu koji su godinama gradili sjajnim radom na terenu i van njega.
„Njegovo dovođenje u Olimpiju je poklon koji će naši navijači ceniti i odlična prilika za ceo tim. Uvereni smo i da će se Mirotić ovde sa nama osećati kao kod kuće i da će, kao i drugi šampioni pre njega, biti srećan što je izabrao Milan“, rekao je Armani za klupski sajt.
Mirotić je profesionalnu karijeru započeo u Real Madridu, potom je otišao u Čikago, a u NBA ligi je nastupao još za Nju Orleans i Milvoki pre nego što se 2019. preselio u Barselonu.
Nemačka žene SP - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2023
SPORT
Spektakularna seča favorita – kraj i za dvostruke prvake sveta!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala