- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Spektakularna seča favorita – kraj i za dvostruke prvake sveta!

© AP Photo / Tertius PickardNemačka žene SP
Nemačka žene SP - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2023
Pratite nas
Spuštena je zavesa na grupnu fazu Mundijala za žene u fudbalu koje se održava u Australiji, a iznenađenjima nema kraja. Nastavljena je seča favorita, s obzirom na to da su posle Brazila, Argentine, Italije i Portugalije, učešće završile i Nemice zbog remija sa Južnom Korejom - 1:1 (1:1).
Pomenuti remi spada u jedno od najvećih iznenađea u istoriji svetskih prvenstava, ne zbog podele bodova, već zbog činjenice da su dvostruke prvakinje planete prvi put u istoriji ispale već u grupnoj fazi, kao i da za koreju sam meč nije bio od rezultatskog značaja.
Koreja je došla do prednosti u ranoj fazi meča, igrao se šesti minut kada je Ču So-Jun, da bi u finišu prvog dela susreta Nemice preko Pop stigle do izjednačenja. Time kompletirano poslednje kolo u Grupi H, te su postali poznati svi parovi osmine finala.
Nisu Nemice jedine šokirale javnost i podbacile na turniru u Brizbejnu. Pre njih razočarale su Italijanke, Brazilke i Argentinke.
Brazil je predvođen iskusnom Martom, koja igra u 37. godini, remizirao sa Jamajkom u meču bez golova. Šokirane su i Italijanke, koje su primile gol od Južne Afrike u 92. minutu, u meču koji je trajao čak 117 minuta. Razlog za to su ogromne nadoknade vremena zbog vrućine i zbog prevelikih prekida prilikom ukazivanja pomoći.
Iz Grupe A prošli su Švajcarska i Norveška, dok su ispali Novi Zeland i Filipini. U Grupi B Australija je s dve pobede skupila šest bodova i zasela je na čelo, dok je Nigerija ostala neporažena i sa pet bodova je prošla u osminu. Ispale su Kanađanke i Republika Irska koja je skupila samo bod.
Maksimalne u Grupi C bile su Japanke sa sve tri pobede, Španija je kao drugoplasirana poražena samo od Japana, dok je slavila protiv Zambije i Kostarike.
U Grupi D, Engleskinje su takođe ostvarile maksimalan učinak, Danska je završila s pobedom manje, dok su Kina i Haiti ispali.
U Grupi E, Holandija je s gol razlikom 9:1 ostvarila učinak od dva trijumfa uz remi, dok su Amerikanke bile druge sa pet bodova. Portugalija i Vijetnam su ispali.
Francuska je demonstrirala silu u ludom meču protiv Paname u kom je palo čak devet golova, a rezultat je bio 6:3. Na kraju su iz Grupe F prošle Francuskinje sa sedam bodova, Jamajka je imala dva manje, dok je Brazil završio učešće sa pet bodova, a Panama je pretpela sve poraze.
Kada je u pitanju Grupa G, Šveđanke su bile savršene - 9 bodova, Južna Afrika prošla je kao druga sa četiri boda, dok su Italija i Argentina žestoko podbacile, zauzevši treće i četvrto mesto.
U Grupi H, Kolumbija i Maroko su sa po dve pobede i porazom, odnosno po šest bodova, izborila plasman u nokaut fazu, dok su Nemačka i Južna Koreja eliminsane.
U osmini finala sastaju se: Švajcarska - Španija, Holandija - Južna Afrika, Japan - Norveška, Švedska - SAD, Australija - Danska, Francuska - Maroko, Engleska - Nigerija, Kolumbija - Jamajka.
Dušan Tadić i Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2023
SPORT
Odgovor kao iz topa: „Nemanja Matić!“ /video/
Leo Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2023
SPORT
Mesi se igra – Amerika je njegovo dvorište /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala