- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Manjifiko i Konstrakta dali muzički pečat novom filmu Dragana Bjelogrlića

© Foto : Ustiupljeno Sputnjiku/Aleksandar LetićDragan Bjelogrlić kao šef državne bezbednosti SFRJ Leka Ranković
Dragan Bjelogrlić kao šef državne bezbednosti SFRJ Leka Ranković  - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2023
Pratite nas
Konstrakta i Manjifiko zajedno su napisali pesmu „Put“ za novi film Dragana Bjelogrlića „Čuvari formule“, čija je premijera 4. avgusta na festivalu u Lokarnu.
Ova numera posebno je rađena za potrebe filma i publika će premijerno moći da je čuje na festivalima u Lokarnu i Sarajevu, gde je ovaj film uvršten u glavni program.
„To je bila Bjelina ideja, da spoji Manjifika i mene za završnu pesmu na filmu. Zahvlana sam mu na toj prilici da radim sa Manjifikom. Pesma izlazi iz pop forme i podređena je filmu, ali ima neku svoju samostalnost. Inače ne slušam pesme koje pevam, ali ova mi je na listi”, izjavila je Konstrakta.
Muzička numera „Put“ inspirisana je istinitom pričom o akcidentu u Vinči 1958. godine i ljudskim sudbinama koje su dočarane u ovoj filmskoj priči rađenoj po bestseleru Gorana Milašinovića „Slučaj Vinča“.
U naslovnim ulogama gledaćemo Radivoja Rašu Bukvića, kao i proslavljene francuske glumce Aleksisa Manentija, Oliviea Bartelemija i Ane Sara.
Direktora instituta Vinča Pavla Savića igraće Predrag Miki Manojlović, a šefa državne bezbednosti SFRJ Leku Rankovića – Dragan Bjelogrlić.
© Foto : Ustupljeno Sputnjiku/Aleksandar LetićFilm „Čuvari formule“ - istinita priča o akcidentu u Vinči 1958. godine
Film „Čuvari formule“ - istinita priča o akcidentu u Vinči 1958. godine   - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2023
Film „Čuvari formule“ - istinita priča o akcidentu u Vinči 1958. godine
Uloge mladih jugoslovenskih naučnika reditelj je dodelio Jovanu Jovanoviću, Alisi Radaković i Ognjenu Mićoviću.
Ovu jedinstvenu priču kao scenaristi uz Bjelogrlića potpisuju Vuk Ršumović i Ognjen Sviličić.
Autorski tim predvođen Bjelogrlićem kao rediteljem, čine direktor fotografije Ivan Kostić, montažerka Milena Predić, scenografkinje Jelena Sopić i Jovana Cvetković, kostimografkinja Marina Vukasović Medenica, kompozitor Aleksandar Ranđelović, dok izvršnu produkciju potpisuje Goran Bjelogrlić.
Film „Čuvari formule“ imaćesvetsku premijeru na jednom od najvećih evropskih filmskih festivala u Lokarnu 4. avgusta, a nakon toga će biti prikazan 15. avgusta u okviru glavnog programa 29. Sarajevo film festivala.
Svetska premijera novog filma Dragana Bjelogrlića „Čuvari formule“ na Lokarno filmskom festivalu - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2023
KULTURA
Svetska premijera novog filma Dragana Bjelogrlića „Čuvari formule“ na Lokarno filmskom festivalu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala