- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Rešena misterija neobičnog objekta nađenog na plaži u Australiji /foto/

© YouTube/7NEWS Australia, snimak sa ekranaMisteriozni objekat na obali Zapadne Australije
Misteriozni objekat na obali Zapadne Australije - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2023
Pratite nas
Misteriozni objekt veličine manjeg automobila koji je isplivao na obalu jedne australijske plaže sredinom jula, identifikovan je kao deo indijske rakete.
Australijska svemirska agencija potvrdila je na društvenim mrežama da je nakon istrage „zaključeno da je objekt pronađen na plaži u blizini zaliva Jurien u zapadnoj Australiji najverovatnije krhotina sa istrošenog nosača rakete polarnog satelita“.
Krhotine su povezane sa lansirnom raketom koja je u vlasništvu i kojom upravlja Indijska organizacija za istraživanje svemira, dodala je agencija.
Objekt se nalazi u skladištu, saopštila je agencija i dodala da sa Indijskom organizacijom za istraživanje svemira pregovaraju o tome šta će se dalje desiti sa njim. Zvaničnici su dodali da će uzeti u obzir sporazum Ujedinjenih nacija iz 1968. koji podrazumeva da se svemirski otpad vraća u zemlju porekla.
Podsetimo, sredinom jula ogroman metalni cilindar pronađen je na plaži u Zapadnoj Australiji, a policija je pozvala građane da se drže podalje od neidentifikovanog i potencijalno „opasnog“ predmeta, koji su prvi uočili stanovnici u blizini grada Grin Heda.
Policija Zapadne Australije saopštila je tada da pokušava da utvrdi prirodu i poreklo predmeta, za koje ne veruju da potiče iz komercijalne letelice. Takođe, pozvali su ljude da se suzdrže od donošenja bilo kakvih zaključaka, pogotovo nakon što su se u javnosti već počele da šire glasine o NLO.
Misteriozni cilindrični objekat nađen na obali Zapadne Australije - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2023
NAUKA I TEHNOLOGIJA
„Došao je iz svemira“: Nova teorija o neobičnom objektu nađenom na plaži u Australiji /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala