- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

„Došao je iz svemira“: Nova teorija o neobičnom objektu nađenom na plaži u Australiji /video, foto/

© AP Photo / CHANNEL 9Misteriozni cilindrični objekat nađen na obali Zapadne Australije
Misteriozni cilindrični objekat nađen na obali Zapadne Australije - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2023
Pratite nas
Neobičan objekat koji je nađen na plaži Grin hed u zalivu Džurijen u Australiji možda je došao iz svemira, zaključila je australijska policija.
Veliki cilindrični objekat otkriven je na plaži u Zapadnoj Australiji, a policija je pozvala prolaznike da mu se ne približavaju.
Policija u Zapadnoj Australiji saopštila je da je predmet uklonjen sa plaže na lokaciju koja nije objavljena.
„Suprotno spekulacijama, nema dokaza za teoriju da je objekat na bilo koji način povezan sa komercijalnim letelicama. Široke konsultacije sa državnim i nacionalnim agencijama, sa ekspertizama u pomorskoj, avijacionoj, odbrambenoj i svemirskoj industriji, dovele su do saznanja je objekat najverovatnije povezan sa raketnim sistemima, a Australijska svemirska agencija preuzeće dalju istragu i identifikaciju objekta“, saopštila je policija Zapadne Australije.
Portparol Australijske svemirske agencije rekao je kako su zaključili da je „objekat najverovatnije deo raketnog motora, a utvrđuje se kom tipu rakete pripada.
Inspektor Džef Desandžis iz policije Zapadne Australije rekao je da su sprovedene sve neophodne mere kako bi se osigurala bezbednost tokom ispitivanja i premeštanja objekta.
„Zbog inicijalnih saznanja da je predmet povezan sa svemirskom industrijom i da bi mogao da bude krhotina iz svemira, sprovedene su dodatne mere predostrožnosti. Objekat je bezbedno uskladišten i Australijska svemirska agencija istražuje njegovo poreklo“, saopšteno je iz policije Zapadne Australije.
Misteriozni objekat na obali Zapadne Australije - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
SVET
Ne prilazite, možda je opasan: Misteriozni objekat pronađen na plaži, alarmirane bezbednosne službe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala