- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ne prilazite, možda je opasan: Misteriozni objekat pronađen na plaži, alarmirane bezbednosne službe

© YouTube/7NEWS Australia, snimak sa ekranaMisteriozni objekat na obali Zapadne Australije
Misteriozni objekat na obali Zapadne Australije - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
Pratite nas
Ogroman metalni cilindar pronađen je na plaži u Zapadnoj Australiji, a policija poziva građane da se drže podalje od neidentifikovanog i potencijalno „opasnog“ predmeta, koji su prvi u nedelju posle podne uočili stanovnici u blizini grada Grin Heda.
Policija Zapadne Australije saopštila je da pokušava da utvrdi prirodu i poreklo predmeta, za koje ne veruju da potiče iz komercijalne letelice. Takođe, pozvali su ljude da se suzdrže od donošenja bilo kakvih zaključaka, pogotovo nakon što su se u javnosti već počele da šire glasine o NLO.
Neki su misteriozni objekat povezali s nestalim malezijskim letom MH370, piše „Indipendent“.
Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se predmet bakrene boje u oštećenom stanju. Isti bi mogao da bude deo nekog većeg objekta jer mu je donja polovina odvaljena od osnove, a osim toga, prepun je žica i kablova.
Cilindrični objekt je dugačak dva metra i prekriven je školjkama, a pronađen je na udaljenoj plaži severno od zaliva Džurijen.
Policija sarađuje s vojskom na identifikovanju ovog objekta, a u istragu se uključila i Australijska svemirska agencija, koja zasad ne odbacuje mogućnost da se radi o delu neke strane svemirske rakete.
Stručnjaci kažu da je objekt možda deo indijskog satelita lansiranog na Mesec. Sumnjaju na rezervoar goriva rakete Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV). Poslednja misija PSLV bila je PSLV-55 i uspešno je lansirana u aprilu ove godine.
Ovo je drugi misteriozni objekat u obliku projektila koji je pronađen u roku od tri nedelje - u junu je jedan takav viđen kako pluta na obali u Pertu. Australijske odbrambene snage morale su da detoniraju napravu, za koju je utvrđeno da je pomorska signalna raketa.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala