- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Imao je 40 godina i ubacivao po 20 poena... Na jednoj nozi“

© AFP 2023 / SHAWN THEWMajkl Džordan
Majkl Džordan - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2023
Pratite nas
Karijera Majkla Džordana je kultna, legendarna. Mnogi smatraju da je bivši as Čikago Bulsa najveći košarkaš svih vremena. Tokom karijere u kojoj je čak pravio i pauzu, Džordan je postavio mnoge rekorde i osvojio šest NBA titula.
Međutim, po mišljenju trenera Los Anđeles Klipersa, Tajrona Lua, najimpresivnije od svega je što je Džordan uspevao da ubacuje u proseku i po 20 poena po meču u 40. godini i to s povređenim kolenom.
Komentar se odnosio na poslednju sezonu Em-Džeja u NBA ligi, 2002/03. dok je igrao za Vašington Vizardse.
„Nije me zanimalo ni da je imao 90 godina. Bilo je to pravo balaženstvo, privilegija za gledanje. Sećam se kada me je prvi put pozvao, jer je bio glavni u Vašingtonu, kada sam čuo njegov glas, zapitao sam se - da li je ovo ozbiljno? Da li me to stvarno Džordan zove? Kada sam ga prvi put upoznao bio sam oduševljen“, otkrio je Lu.
Trener Klipersa je opisao i prvi sustret sa Džordanom.
„Kao da sam video crnog Isusa lično, bio sam oduševljen. Nije me zanimalo što je imao 40, on je sa 40 godina u proseku ubacivao po 20 poena po utakmici, na jednoj nozi jer mu je koleno bilo povređeno. Igrao je 82 utakmice u 40. godini. To vam samo govori ko je Majkl Džordan“, zaključio je Lu.
Tajron Lu je proveo dve sezone u redovima Vašingtona, obe u timu sa Džordanom. Posle perioda u prestonici SAD-a prešao je u Orlando Medžik, a kasnije je „lutao“ po raznim NBA ligašima.
Saša Đorđević na meču sa Česima - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2023
SPORT
Đorđević se vratio tamo gde je sve počelo i poručio: „Vatra u srcu mora da postoji“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala