- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajina napala dronovima brodove Crnomorske flote, ruske snage porazile protivnika

© Foto : Crnomorska flota / © Bričevskiй A.Morski minolovac "Ivan Golubec"
Morski minolovac Ivan Golubec - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2023
Pratite nas
Ruski patrolni brodovi uništili su tri ukrajinska bespilotna čamca koja su pokušala da ih napadnu u Crnom moru, 340 kilometara jugozapadno od Sevastopolja, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Oružane snage Ukrajine noćas su bezuspešno pokušale da trima bespilotnim čamcima napadnu patrolne brodove ‘Sergej Kotov’ i ‘Vasilij Bikov’ Crnomorske flote. Ruski brodovi su kontrolisali plovidbu na jugozapadu Crnog mora, 340 kilometara jugozapadno od Sevastopolja. Prilikom odbijanja napada, sva tri neprijateljska bespilotna plovila uništena su vatrom iz standardnog naoružanja ruskih brodova“, precizira se u saopštenju.

Ministarstvo ističe da „brodovi ‘Sergej Kotov’ i ‘Vasilij Bikov’ Crnomorske flote nastavljaju da izvršavaju predviđene zadatke“.
Prethodno, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je 25. jula da su Oružane snage Ukrajine tokom noći bezuspešno pokušale da napadnu patrolni brod „Sergej Kotov“ sa dva brza bespilotna plovila. Prema saopštenju, oba plovila su uništena, niko nije povređen.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2023
RUSIJA
Zapad podstiče kijevski režim na sve nepromišljenije zločine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala